«Πάχυνες, αλλά σου πάει» και άλλα 4 ψέματα που ξέρουμε ότι ακούγονται ψέματα, αλλά τα λέμε

«Πάχυνες, αλλά σου πάει» και άλλα 4 ψέματα που ξέρουμε ότι ακούγονται ψέματα, αλλά τα λέμε
Advertisement

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν λέει ποτέ ψέματα στη ζωή του θα είναι ίσως το μεγαλύτερο ψέμα του. Και μάλλον, όσο πιο πολύ το ισχυρίζεται κάποιος, τόσο πιο μη πιστευτός γίνεται.

Τα ψέματα στην καθημερινότητά μας, δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, υπό την έννοια ότι λέγονται σε φάσεις και στιγμές όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη να καλύψουμε κάτι που θα αγχώσει τον συνομιλητή μας πολύ (πχ θέμα υγείας).

Τις περισσότερες φορές όμως, τα ψέματα τα ξεστομίζουμε με μεγάλη ευκολία, απλά και μόνο επειδή βαριόμαστε να βρούμε εκείνη τη στιγμή κάτι πιο αληθοφανές, αν και ξέρουμε ότι κανείς δεν θα μας πιστέψει.

Τα παρακάτω 5 παραδείγματα είναι τα πιο χαρακτηριστικά

Advertisement

«Να κανονίσουμε για καφέ»

Περπατάς στον δρόμο και εκεί που δεν το περιμένεις, συναντάς τον τελευταίο άνθρωπο που θα ήθελες να δεις εκείνη τη στιγμή. Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους βαρετούς που ποτέ δεν έχουν να μας πούνε κάτι νέο ή έστω χρήσιμο και συνεχώς επιμένουν στα ίδια και στα ίδια.

Σαφώς και σταματάς να τον χαιρετίσεις και να πεις τις γνωστές τυπικότητες. Ωστόσο, δεν βλέπεις την ώρα και τη στιγμή να ξεστομίσεις το γνωστό «Να κανονίσουμε για κανέναν καφέ…».

«Έλα ρε, για ένα ποτό θα πάμε»

Είσαι σε πολύ ωραίο mood, έχεις περάσει τη μέρα σου σχεδόν ιδανικά, έχει έρθει το βράδυ, έχεις κάνει το μπάνιο σου και θες να βγεις έξω. Και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον νόμο του Μέρφι, όταν θα θες ΕΣΥ να βγεις για ποτό, δεν θα θέλει ΚΑΝΕΙΣ άλλος.

Είτε δε θα έχουν όρεξη, είτε δε θα έχουν λεφτά, είτε την επόμενη μέρα θα πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς (είτε και τα τρία μαζί, οπότε ανοίγεις μπουκάλι σπίτι και τους γράφεις όλους κανονικά).

Αφού λοιπόν εξαντλήσεις όλα τα υπόλοιπα που θα μπορέσεις να σκεφτείς, ώστε να τους καταφέρεις να βγούνε από το καβούκι τους, θα καταλήξεις στο πασίγνωστο «Ελα ρε, για ένα ποτό θα πάμε» με το οποίο φυσικά θα γελάσετε και οι δύο, διότι ξέρετε ότι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο ψέμα που γουστάρετε.

«Αγάπη μου, πάχυνες, αλλά σου πάει»

6 λέξεις που σε βγάζουν από μεγάλο μπελά και ίσως από τη μεγαλύτερη μουρμούρα της ζωής σου. Διότι αγαπητέ/αγαπητή μου, για να φτάσει ο/η σύντροφός σου να σε ρωτήσει κάτι τέτοιο, ΞΕΡΕΙ ότι έχει παχύνει, ΞΕΡΕΙ ότι δεν τον/την κολακευουν καθόλου τα παραπάνω κιλά, αλλά επίσης ΞΕΡΕΙ και πόση γκρίνια και μουρμούρα θα ακούσεις εσύ, αν δεν ξεστομίσεις το «Αγάπη μου, πάχυνες, αλλά σου πάει».

Advertisement

«Μου έκλεψαν το κινητό και έχασα όλες τις επαφές»

Την εποχή που πλέον όλα στα στοιχεία των κινητών μας αποθηκεύονται σε cloud και παρόμοιες υπηρεσίες, είναι κάτι παραπάνω από άκυρο να ξεστομίζεις κάτι τέτοιο. Κι όμως το κάνεις. Και ας ξέρεις ότι ο άλλος από μέσα του θα γελάει μέχρι δακρύων.

Φρόντισε μόνο, την ώρα που το λες να μην φαίνεται το κινητό σου και αναγκαστείς να δικαιολογήσεις και την απόφασή σου να αγοράσεις ένα ακριβώς ίδιο και με ακριβώς το ίδιο σπάσιμο στο επάνω δεξί μέρος.

«Έλα σπίτι μου να δούμε DVD»

Η απάντηση «Δεν μου αρέσουν οι ταινίες» θα σε αναγκάσει να πεις την επόμενη ατάκα «Ελα τότε να δούμε τη συλλογή μου με γραμματόσημα και πεταλούδες». Ο,τι και να πεις όμως, τελικά το βράδυ θα το περάσεις μόνος/μόνη. Διότι αν ήθελε, θα απαντούσε θετικά και θα ερχόταν μαζί σου.

Είναι η ατάκα-συνθηματικό, για να προχωρήσει στο παρασύνθημα. Παλιά μεν, πιάνει δε. Και ας μην υπάρχουν πλέον στα περισσότερα σπίτια DVD. Who cares…

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: