Εφαρμογή για να σας θυμίζει να πλένετε τα χέρια σας έφτιαξε η Samsung

Εφαρμογή για να σας θυμίζει να πλένετε τα χέρια σας έφτιαξε η Samsung
Advertisement

Παρότι ο βασικός κανόνας των υγειονομικών αρχών πανταχόθεν συνοψίζεται στο «πλένουμε τακτικά και διεξοδικά τα χέρια μας», η Samsung αποφάσισε να βοηθήσει όσους δεν τον έχουν εμπεδώσει μέσα από μια εφαρμογή που υπενθυμίζει στους χρήστες των έξυπνων ρολογιών της να επισκέπτονται τακτικά και με διάρκεια τον νιπτήρα του σπιτιού τους.

Η σχετική εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς του Samsung Research Institute-Bangalore, αρχικά υπενθυμίζει στους χρήστες των Galaxy Watch  να πλένουν τα χέρια τους κάθε δύο ώρες.

Πέρα από την υπενθύμιση βέβαια, ελέγχει και το πόσο αποτελεσματικοί είναι οι χρήστες στο πλύσιμο, αφού χρονομετρά αν το πλύσιμο των χεριών διήρκεσε 25 δευτερόλεπτα και πλέον, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι δυνατότητές της βέβαια δεν σταματούν εκεί. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή πόση ώρα πέρασε από την στιγμή που πλύνατε για τελευταία φορά τα χέρια σας ή να δείτε στο τέλος της ημέρας πόσα πλυσίματα χάσατε….

Βέβαια η Samsung δεν είναι η μόνη που προχώρησε στην δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής. Και η Google αναβάθμισε το Wear OS για να προσθέσει λειτουργία υπενθύμισης πλυσίματος των χεριών – η οποία διπλασιάζει τις δικλείδες ασφαλείας του ΠΟΥ και σας προτείνει να καθίσετε στον νιπτήρα για περίπου 40 δευτερόλεπτα…

Πηγή:insider.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: