Τι φανερώνει το ποτό που πίνεις για τον χαρακτήρα σου

Advertisement

Μία από τις δουλειές που περιλαμβάνει άμεση επικοινωνία (πολλές φορές και για αρκετές ώρες) με έναν πελάτη είναι σίγουρα αυτή του bartender.

Αυτοί οι τίμιοι εργάτες που βρίσκονται πίσω από τις μπάρες των μαγαζιών ακούν καθημερινά δεκάδες παραγγελίες και έχουν μάθει να πλέον την τέχνη του να σκανάρουν προσωπικότητες.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και το ‘Business Insider‘ και ρώτησε διάφορους bartenders διάσημων bars των Η.Π.Α,. σχετικά με το τι μπορεί να καταλαβαίνουν για τον πελάτη, ανάλογα με το ποτό που τους παραγγέλνουν.

Advertisement

Οι απαντήσεις τους πάντως είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Βότκα

“Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν ακόμα βότκα είναι είτε αρκετά νέοι, είτε πολύ βαρετοί. Η σκέψη που σου έρχεται εκείνη την ώρα στο μυαλό είναι ‘καλά γιατί δεν παίρνει κάτι άλλο;”.

Ρούμι

Αν παραγγέλνεις ρούμι σύμφωνα με τους bartenders θέλεις κυρίως να ‘δειχτείς’ στην παρέα σου ή στο κορίτσι δίπλα σου.

Μαρτίνι

“Αν πάει κάποιος σε ένα κλαμπ με νεαρά άτομα και παραγγείλει Martini, τότε σίγουρα έχει μπερδέψει τα μέρη ή τις εποχές”.

Advertisement

Τεκίλα

“Το να παραγγείλει κάποιος τεκίλα δείχνει αμέσως πως έχει έρθει με άγριες διαθέσεις για ξεφάντωμα”.

Μοσχάτο

Συνήθως μοσχάτο θα παραγγείλει κάποιος που δεν πίνει ή δεν του αρέσει γενικά το αλκοόλ.

Γλυκά κοκτέιλ

“Οποιοδήποτε ποτό με πολύ ζάχαρη δείχνει ανωριμότητα ή ότι δεν σου αρέσει και πολύ το αλκοόλ”.

Long Island Iced Tea

“Αν πάρεις το συγκεκριμένο κοκτέιλ, μάλλον θες να μεθύσεις γρήγορα χωρίς να χαλάσεις πολλά χρήματα”.

Advertisement

Ουίσκι

“Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να έρθει κάποιος στο μπαρ και να ζητήσει ένα ουίσκι που το ξέρει και το πίνει καιρό. Φαίνεται πως έχει αυτοπεποίθηση και ξέρει τι κάνει. Υπάρχουν πολλοί όμως που απλά παραγγέλνουν κάποιο ιδιαίτερο ουίσκι, χωρίς να το γνωρίζουν, προσπαθώντας απλά να το παίξουν κουλ”.

Μπύρα

Με το να παραγγείλεις μπύρα απλά κάνεις τη ζωή του bartender εύκολη. Τη βάζει απλά και γρήγορα, χωρίς να τον κουράσεις. Αν καταλαβαίνουν κάτι από αυτή την παραγγελία είναι πως απλά θες να χαλαρώσεις και να συζητήσεις με την παρέα σου.

Advertisement

Σφηνάκια

“Όταν κάποιος πάει για σφηνάκια μυρίζομαι μπελάδες”, λένε οι bartenders σχετικά με τη συγκεκριμένη παραγγελία.

“Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που παραγγέλνουν ένα ακριβό ποτό σε σφηνάκια, οι οποίοι δείχνουν εντελώς ανόητοι. Το νόημα είναι αν θες να πιεις κάτι καλό, να το πιεις αργά και να το απολαύσεις”.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: