Δεν υπάρχει λόγος για τον μέσο χρήστη να αγοράσει το iPhone 12 Pro

Δεν υπάρχει λόγος για τον μέσο χρήστη να αγοράσει το iPhone 12 Pro
Advertisement

Η Apple έχει αποτύχει παταγωδώς να κάνει τους καταναλωτές να αγοράσουν το iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, αναφέρει το CNBC επικαλούμενο οικονομικούς αναλυτές.

Η Apple προέβη στην ανακοίνωση 4 νέων μοντέλων iPhone συσκευών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα: το 5.4 ιντσών iPhone 12 mini, το 6.1 ιντσών iPhone 12, το 6.1 ιντσών iPhone 12 Pro και το 6.7 ιντσών iPhone 12 Pro Max.

Όλα τα νέα iPhones έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G και διαθέτουν τον Apple A14 Bionic, όπως και μια OLED οθόνη.

Advertisement

Το iPhone 12 mini και το iPhone 12 έρχονται με διπλό σύστημα κάμερας αποτελούμενο από έναν κύριο αισθητήρα και έναν ultra wide, ενώ τα Pro μοντέλα λαμβάνουν επίσης ένα telephoto module και έναν LiDar scanner βελτιώνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας, τα low light πορτραίτα και το autofocus.

Το iPhone 12 Pro Max διαθέτει τον μεγαλύτερο αισθητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε ένα iPhone, μια νέα τεχνολογία stabilization και telephoto lens που μπορεί να επιτύχει 2.5x optical zoom.

Αν και τα εν λόγω camera upgrades θα βρουν απήχηση στους enthusiasts των καμερών και των βίντεο, αναλυτές της Deutsche Bank πιστεύουν ότι η Apple απέτυχε να προωθήσει τα iPhone 12 Pro και Pro Max σαν μοντέλα στα οποία αξίζει κάποιος να πραγματοποιήσει αναβάθμιση.

Advertisement

Το iPhone 12 στην Αμερική, το οποίο αποτελεί τον διάδοχο του iPhone 11, είναι κατά 100 δολάρια πιο ακριβό στα 799 και κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις. Το iPhone 11 το οποίο ήταν το best seller smartphone της Apple κατά τη διάρκεια του τριμήνου των διακοπών, ήταν επειδή τιμολογούνταν σωστά.

Τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούσαμε ότι η Apple πρόβαλλε ισχυρά επιχειρήματα και δικαιολογούνταν πλήρως η μετάβαση των χρηστών στο πιο high end μοντέλο (iPhone X το 2017, iPhone XS το 2018, iPhone 11 Pro το 2019), αλλά δεν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει το 2020.

Θεωρούμε ότι το event δεν δικαιολόγησε επαρκώς γιατί ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει ένα iPhone 12 Pro/Pro Max σε σχέση με ένα 12/12 mini.

Advertisement

Η βασική διαφορά μεταξύ των κανονικών iPhone 12 μοντέλων και των Pro εκδόσεων φαίνεται να είναι οι έξυπνες τεχνολογίες φωτογραφίας και ο περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, αλλά για πολλούς ανθρώπους δεν αποτελεί σοβαρή αιτία να ξοδέψει 1000 ή και περισσότερα δολάρια.

Σύμφωνα με προβλέψεις της UBS, οι Pro εκδόσεις θα αποτελούν το 25% των συνολικών πωλήσεων iPhone την επόμενη χρονιά, εξαιτίας της τιμής εκκίνησης των 999 δολαρίων, ενώ τα iPhone 12 mini και τα iPhone 12 θα ευθύνονται για το 38% των συνολικών πωλήσεων.

Πηγή:techmaniacs.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: