Κρήτη: Τα 7 εγκλήματα που έγιναν πρωτοσέλιδο και συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2020 [εικόνες]

Κρήτη: Τα 7 εγκλήματα που έγιναν πρωτοσέλιδο και συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2020 [εικόνες]
Advertisement

Η Κρήτη είναι φημισμένη για πολλά θετικά, αλλά και για ένα αρνητικό: Τα εγκλήματα που συγκλονίζουν το νησί κάθε χρόνο χαρακτηρίζονται από πάθος, ένταση, βιαιότητα, αποτροπιασμό.

Το cretapost συγκέντρωσε τα 7 εγκλήματα που συνέβησαν στην Κρήτη το 2020 και απασχόλησαν το πανελλήνιο.

15 Ιανουαρίου: Έγκλημα στις Μοίρες: Σκότωσε εν ψυχρώ 79χρονο

Το πρώτο έγκλημα του 2020 σημειώνεται στις 15 Ιανουαρίου στις Μοίρες Ηρακλείου και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Όλα συνέβησαν τις βραδινές ώρες όταν ένας 51χρονος μεθυσμένος πήγε στο κτίριο όπου γνώριζε πως διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του για να τη βρει.

Advertisement

Δεν ήξερε σε ποιο ακριβώς σπίτι έμενε και χτύπησε την πόρτα του ισογείου για να ζητήσει πληροφορίες.

Εκεί βρισκόταν ο 79χρονος, Κώστας Χατζάκης, ιδιοκτήτης του σπιτιού, η 65χρονη σύζυγος του αλλά και ο 17χρονος εγγονός του.

Τον 51χρονο είδε πρώτα ο 17χρονος ο οποίος βγήκε στη βεράντα και στη συνέχεια φώναξε τον παππού του λέγοντάς του ότι κάποιος περίεργος αναζητά μία γυναίκα.

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και μίλησε με τον 51χρονο χωρίς όμως να του δίνει τις πληροφορίες που ζητούσε.

Ο δράστης χωρίς κανένα δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον Κώστα Χατζάκη στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και την 65χρονη σύζυγο του 79χρονου τραυματίζοντάς τον στον ώμο και αφού άνοιξε πυρ κατά του κτιρίου διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Advertisement

Ο 51χρονος συνελήφθη από τις αρχές το επόμενο πρωί και στις 21 Ιανουαρίου κρίνεται προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

10 Φεβρουαρίου: Έγκλημα στις Κουρούνες Λασιθίου: 45χρονος σκότωσε 73χρονο κτηνοτρόφο

Οι κτηματικές διαφορές ανάμεσα σε δύο οικογένειες, ήταν η αιτία της εν ψυχρώ δολοφονίας που σημειώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, στις Κουρούνες Λασιθίου με θύμα τον 73χρονο Μανώλη Φινοκαλιώτη.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα όταν ο 73χρονος μαζί με τον γιο του και τον γαμπρό του βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιό του στην περιοχή Περάμπελα.

Εκεί τους βρίσκει ο 43χρονος δράστης ο οποίος μετά από έντονο καυγά βγάζει την καραμπίνα του και σκοτώνει τον 73χρονο ενώ πυροβολεί εναντίον του 45χρονου γιου του με τη σφαίρα να τον βρίσκει στην κοιλιά και σκάγια τραυματίζουν τον 53χρονο γαμπρό του. Στη συνέχεια μπαίνει στο αγροτικό του και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Advertisement

Ο 45χρονος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και εισάγεται στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου ενώ ο 53χρονο εισάγεται στην Χειρουργική με ελαφρά τραύματα.

Οι αρχές ταυτοποιούν τον δράστη και μεταφέρουν την οικογένειά του σε ασφαλή τοποθεσία στα Χανιά υπό τον φόβο των αντίποινων.

Τρεις ημέρες μετά, ο 43χρονος δράστης παραδόθηκε στις αρχές ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στις 17 Φεβρουαρίου, ο 43χρονος κρίνεται προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ενώ έξω από τα δικαστήρια υπήξαν οργισμένοι συγγενείς του 73χρονου που στη θέα του δράστη ξέσπασαν εναντίον του.

Advertisement

22 Φεβρουαρίου: Άγρια δολοφονία στον Άγιο Νικόλαο – Του έλιωσαν το κρανίο με σφυρί

Το πιο άγριο έγκλημα του 2020 σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όταν εντοπίστηκε το πτώμα ενός 23χρονου Πακιστανού στην παραλία του Αλμυρού.

Οι δράστες φέρεται να είχαν χτυπήσει το θύμα με σφυρί λιώνοντας το πίσω μέρος του κρανίου του ενώ με μαχαίρι του είχαν κόψει το λαιμό και τα αυτιά. Μάλιστα, δίπλα από το πτώμα του 23χρονου βρίσκονταν το σφυρί αλλά και δύο μαχαίρια.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος καταζητούνταν από την Ιντερπόλ αλλά και τις πακιστανικές αρχές για διπλή δολοφονία που είχε σημειωθεί το 2014 όταν εκείνος ήταν μέλος σε οργάνωση εκβιαστών.

Advertisement

Οι αρχές, λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, ταυτοποίησαν τρεις δράστες ως υπεύθυνους για την άγρια δολοφονία του 23χρονου.

2 Μαΐου: Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Νεκροί οι Λευτέρης Καλομοίρης και Γιώργος Ξυλούρης

Η διπλή δολοφονία που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου, εν μέσω lockdown, στο Περαχώρι Ανωγείων με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 30χρονος παρκάρει το όχημά του μπροστά από το σπίτι των Καλομοίρηδων με τον 29χρονο γιο του Καλομοίρη να τον συναντά και να ξεκινά ο καυγάς.

Μάλιστα, ο 29χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε τον Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος στη συνέχεια έφυγε προς το σπίτι του.

Advertisement

Λίγη ώρα αργότερα, ο 30χρονος κρατώντας όπλο επιστρέφει στο σπίτι των Καλομοίρηδων και ξεκίνησε νέος καυγάς παρουσία τόσο του 29χρονου όσο και του 63χρονου Λευτέρη ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπάθησε να τους χωρίσει λέγοντας «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Τότε όμως υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών ανάμεσα στον 30χρονο και τον 29χρονο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Λευτέρης Καλομοίρης αλλά και ο Γιώργος Ξυλούρης.

Ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση ωστόσο την επόμενη ημέρα παραδόθηκε στις αρχές με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό.

Από την πρώτη στιγμή ο 29χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 30χρονο λέγοντας πως αυτό έγινε μετά που εκείνος δολοφόνησε τον πατέρα του.

Advertisement

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή προφυλακίστηκε. Για αρκετές ημέρες υπήρξαν ερωτηματικά στην υπόθεση καθώς δεν είχε αποσαφηνιστεί από ποιο όπλο προερχόταν η σφαίρα που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ το όπλο του Ξυλούρη δεν βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος.

Η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε το όπλο λίγες μέρες αργότερα και ξεκίνησε η βαλλιστική εξέταση. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στις 13 Νοεμβρίου με τη βαλιστική να αναφέρει πως η σφαίρα που δέχθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

25 Οκτωβρίου: Διπλή δολοφονία στα Χανιά: Έκρυψε το ένα πτώμα σε βαλίτσα

Μία διπλή δολοφονία που θύμιζε επεισόδιο του Κοκκινόπουλου εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2020 στο Πασακάκι Χανίων με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Η υπόθεση ήρθε στο… φως στις 25 Οκτωβρίου όταν η 79χρονη εντοπίζεται νεκρή μέσα στο σπίτι της έχοντας στραγγαλιστεί με ένα μαντήλι.

Advertisement

Αμέσως ξεκινούν οι έρευνες με τις αρχές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον 82χρονο σύντροφο της γυναίκας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, ο 82χρονος εντοπίζεται στραγγαλισμένος μέσα σε μία βαλίτσα σε ένα σπίτι, δίπλα από την οικία του ηλικιωμένου ζευγαριού, το οποίο ενοικίαζε η 79χρονη σ’ έναν 22χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Τελικά, οι έρευνες έδειξαν πως ο δράστης του διπλού φονικού ήταν ο 22χρονος Μπαγκλαντεσιανός.

Οι έρευνες έδειξαν πως ο 22χρονος νοικάρης όφειλε πολλά ενοίκια στην 79χρονη ενώ παράλληλα γνώριζε πως στο σπίτι της έκρυβε 10.000 ευρώ.

Ο 82χρονος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου πήγε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού για να του ζητήσει τα ενοίκια, κι έκτοτε εξαφανίστηκε.

Advertisement

Ο 22χρονος στραγγάλισε τον 82χρονο και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της 79χρονης που αφού την δολοφόνησε, έκλεψε τα 10.000 ευρώ κι έφυγε. Μάλιστα, φαίνεται πως ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει από το νησί. Ο 22χρονος εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές.

26 Οκτωβρίου: Μαχαίρωσε 15 φορές την μητέρα του – Τραυμάτισε και την αδερφή του

Στις 26 Οκτωβρίου ένας 42χρονος, βρισκόμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, επιτείθεται με μαχαίρι στη μητέρα και την αδερφή του στο σπίτι τους, στον Μασταμπά Ηρακλείου, και στη συνέχεια αυτοτραυματίζεται.

Η 92χρονη μητέρα μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και λίγες ώρες μετά αφήνει την τελευταία της πνοή καθώς στο σώμα της έφερε 15 μαχαιριές.

Advertisement

Αντίθετα, η αδερφή του που φέρει τραύματα από μαχαίρι στον τράχηλο και στα άνω άκρα παίρνει εξιτήριο λίγο καιρό.

Την ίδια ώρα, ο 42χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Εντατική καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο στήθος.

25 Δεκεμβρίου: Πατέρας μαχαίρωσε τον 26χρονο γιο του

Σε οικογενειακή… τραγωδία εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε ανήμερα Χριστουγέννων στη Θέρισο.

Ένας 55χρονος πατέρας μαζί με τον 24χρονο γιο του καυγάδισαν έντονα με τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, 26 χρόνων, με αποτέλεσμα ο πατέρας να τον τραυματίσει με μαχαίρι.

Advertisement

Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου μία μέρα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τόσο ο πατέρας όσο και ο μικρότερος γιος με τον 55χρονο να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Στις 28 Δεκεμβρίου απολογούνται με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να κρίνουν την προφυλάκισή τους.

Πηγή:cretapost

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: