«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Ζωή»: Επέστρεψε στην ΕΡΤ με… λάθος τίτλο

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Ζωή»: Επέστρεψε στην ΕΡΤ με… λάθος τίτλο
Advertisement

Η ιστορική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος» ΔΕΝ επέστρεψε στην ΕΡΤ, αν και προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο…

Η σειρά που επέστρεψε και προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2, είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, είναι η ιστορική σειρά «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η Ζωή» (1987).

Πρόκειται για την τρίτη σειρά του franchise «Il etait une fois…», η οποία αφηγείται την υπέροχη ιστορία του ανθρώπινου σώματος με τέτοιο τρόπο ώστε να ψυχαγωγεί αλλά και να διδάσκει το παιδί.

Advertisement

Από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους λεμφαδένες μέχρι το δέρμα και τα οστά, κάθε επεισόδιο περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και πώς επηρεάζεται αυτό από το περιβάλλον.

Η άλλη σειρά, «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος» (1978) ξεκινούσε με τη δημιουργία της Γης και στα υπόλοιπα επεισόδια καταγραφόταν η πορεία της ανθρωπότητας και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι κατά καιρούς.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πως ζούσαν οι πρωτόγονοι άνθρωποι, οι Ρωμαίοι, οι Βίκινγκς και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο.

Εντύπωση προκαλεί το απίστευτο μπέρδεμα στην ΕΡΤ, που εκτός από το λάθος στον τίτλο σε προγράμματα, δελτία Τύπου και ERTFLIX, έφτασε στο σημείο να τον «κάψει» πάνω στις νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες!

Advertisement

Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στη σειρά μπορεί να είναι οι ίδιοι από το Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ο άνθρωπος (Il était une fois… l’ homme), ωστόσο οι ίδιοι είναι και στις υπόλοιπες σειρές του franchise.

Αναλυτικά:

• Once Upon a Time… Man (1978)
• Once Upon a Time… Space (1982)
• Once Upon a Time… Life (1987)
• Once Upon a Time… The Americas (1992)
• Once Upon a Time… The Discoverers (1994)
• Once Upon a Time… The Explorers (1995)
• Once Upon a Time… Planet Earth (2008)

Στην ΕΡΤ έχουν προβληθεί τουλάχιστον οι τέσσερις. Πλέον η παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων 26 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 1987, «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η Ζωή», έχει επιστρέψει στην ΕΡΤ, έστω με λάθος τίτλο, αλλά και με την παλιά ανυπέρβλητη μεταγλώττιση της ΕΡΤ με τις αξέχαστες φωνές του Μηνά Χατζησάββα, του Σοφοκλή Πέππα, του Βασίλη Καΐλα, της Αννέτας Παπαθανασίου και άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά αυτή την ιστορική πρώτη ηχογράφηση, εντύπωση προκαλεί η επιστροφή της, καθώς ήδη από το 2006 και την επαναπροβολή της συγκεκριμμένης σειράς από τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, Πρίσμα+ και Σινέ+, θεωρήθηκε χαμένη, αφού η σειρά προβλήθηκε με νέα ηχογράφηση που ανέλαβε, σύμφωνα με τη Βάση Δεδομένων των Ελληνικών Μεταγλωττίσεων, η Good Brothers Studios.

Πηγή:topontiki

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: