Γιατί κορυφαίος πνευμονολόγος ελληνικής καταγωγής προτείνει ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλάθλους για επιστημονική έρευνα

Advertisement

Ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλάθλους υπό αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν μεταδίδεται ο κορονοϊός σε μεγάλες εκδηλώσεις, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων Κρίστιαν Καραγιαννίδης.

«Δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Τα στάδια θα ήταν ιδανικά για μια τέτοιου είδους μελέτη», είπε ο -ελληνικής καταγωγής- πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παθολόγων της Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Κρίστιαν Καραγιαννίδης, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

«Προτείνω να προσέλθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να καταλάβουν αυστηρά τα μισά καθίσματα και να τηρηθούν επίσης αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Άτομα με πυρετό ή τα οποία έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και βρέθηκαν θετικά θα αποκλεισθούν εκ των προτέρων.

Advertisement

Οι φίλαθλοι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά μπλοκ. Στο ένα μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν μάσκες τύπου FFP2, ενώ στο άλλο μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν την κάπως πιο απλή ιατρική μάσκα προστασίας», εξήγησε ο πνευμονολόγος της κλινικής Κολωνίας-Μέρχαϊμ.

«Μετά από τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα τεστ κορονοϊού σε όλους τους θεατές. Από αυτά τα αποτελέσματα θα αποδειχθεί πόσα άτομα μετά το αρχικό αρνητικό γρήγορο τεστ θα βρεθούν θετικά, πόσα άτομα μολύνθηκαν μόνο μετά το παιχνίδι και πόσα μολύνθηκαν εντός του γηπέδου», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον Καραγιαννίδη, «η μελέτη θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία διαθέτει επαρκή οικονομικά μέσα και ενδιαφέρεται να επιτραπούν φίλαθλοι στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό», όπως είπε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: