Γιατροί ήρωες συνέχισαν το χειρουργείο ανοικτής καρδιάς ενώ το νοσοκομείο είχε πιάσει φωτιά

Γιατροί ήρωες συνέχισαν το χειρουργείο ανοικτής καρδιάς ενώ το νοσοκομείο είχε πιάσει φωτιά
Advertisement

Το ότι οι περισσότεροι γιατροί είναι πιστοί στον όρκο τους το συνειδητοποιούμε κυρίως τώρα την εποχής του κορωνοϊου.

Έχουν ορκιστεί να σώζουν και να δίνουν ζωή σε συνανθρώπους μας και σε κάποιες περιπτώσεις όπως σε αυτό που συνέβη στη Ρωσία, με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους.

Στο γενικό νοσοκομείο του Μπλαγκοβετσένσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή οι χειρουργοί μόλις είχαν ανοίξει έναν ασθενή και του έκναν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Τότε ήταν που άρχισε να χτυπάει δαιμονισμένα ο συναγερμός για φωτιά.

Advertisement

Το νοσοκομείο είχε πιάσει φωτιά και εκκενώνονταν. Οι χειρουργοί στο ισόγειο του κτιρίου είχαν δυο επιλογές.

Ή να παραμείνουν και να συνεχίσουν την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και ο ασθενής τους να ζήσει, ή να τον ράψουν κακήν κακώς να διακόψουν το χειρουργείο και να βγουν έξω να σωθούν.

Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ο ασθενής να πεθάνει. Οι 8 χειρουργοί δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά.

Με κίνδυνο να εγκλωβιστούν και να καούν, παρέμειναν μέσα και συνέχισαν απερίσπαστοι την επέμβαση.

Advertisement

«Δεν μπορούσαμε να διακόψουμε. Έπρεπε να σώσουμε αυτό τον άνθρωπο. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς δυσκολίες», δήλωσε ο Βαλεντίν Φιλάτοφ, ο επικεφαλής γιατρός στο τηλεοπτικό δίκτυο Russiya 24.

Με επαγγελματικές κινήσεις και ενώ οι πυροσβέστες έξω από το χειρουργείο έσβηναν τις φλόγες οι γιατροί ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγχείρηση και ο ασθενής είναι πλέον καλά και νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Οι αρχές της πόλης θα τιμήσουν με μετάλλιο τους 8 γιατρούς αλλά και τους πυροσβέστες που έξω από το χειρουργείο είχαν σχηματίσει ασπίδα για να μην πλησιάσουν οι φλόγες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: