Project Titan της Apple: Το μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος

Project Titan της Apple: Το μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος
Advertisement

Από τον Ιανουάριο του 2021 έχουν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες για το σχέδιο της Apple να λανσάρει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαρρεύσει κανένα στοιχείο από την εταιρεία για το σχέδιο, ωστόσο ο CEO Τιμ Κουκ, με νέα του σχόλια, τροφοδότησε τη μεγάλη φημολογία.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Κουκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, στο εσωτερικό της Apple έχει ήδη δοθεί ο τίτλος: Project Titan. Πρόκειται για ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, το οποίο ουδέποτε επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Apple.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, διέρρευσαν οι επαφές της Apple με κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Nissan και η Hyundai, προκειμένου να συνεργαστούν πάνω στο πρότζεκτ.

Οταν ο Κουκ είχε ερωτηθεί από τους New York Time για το αν ετοιμάζει η Apple ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα είχε υποστηρίξει ότι «σχετικά με το τί κάνουμε εκεί θα είμαι φειδωλός»,  υποστηρίζοντας ότι η αυτονομία είναι μια τεχνολογία αιχμής.

Advertisement

«Αν δεις τη μεγάλη εικόνα, το αυτοκίνητο, με πολλούς τρόπους είναι ένα ρομπότ. Ενα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένα ρομπότ. Και είναι τόσα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με την αυτονομία. Θα δούμε και τι θα κάνει η Apple» προσέθεσε ο Κουκ.

Project Titan: Αυτοκίνητο ή τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα;

Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ο Κουκ ξεκαθάρισε ότι το αυτόνομο όχημα που σχεδιάζει, ίσως και να μη φτάσει ποτέ στην αγορά. «Ερευνούμε τόσα πολλά πράγματα στην εταιρεία. Πολλά από αυτά δεν βλέπουν ποτέ το φως της μέρας. Δεν λέω ότι το ίδιο θα ισχύσει και γι’ αυτό» προσέθεσε.

Ο Κουκ, σύμφωνα με το Business Insider, αρνήθηκε να απαντήσει σε ένα ερώτημα – κλειδί. Δηλαδή, αν το Project Titan αφορά στην εξ ολοκλήρου κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ή στην τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα όχημα.

Advertisement

«Στην Apple λατρεύουμε να αναπτύσσουμε hardware, λογισμικό και υπηρεσίες και να βρίσκουμε τα σημεία όπου τέμνονται, γιατί εκεί θεωρούμε ότι βρίσκεται όλη η μαγεία» ανέφερε σχετικά.

Μέχρι το 2024 το μυστικό όχημα της Apple;

Το Business Insider τονίζει ότι η Apple σχεδιάζει να έχει έτοιμο το όχημά της μέχρι το 2024 και βρίσκεται σε συζητήσεις με έτερους… γίγαντες, όπως η Hyundai, η Kia και η Nissan.

Τις επαφές για το Project Titan διαψεύδουν και από την πλευρά τους οι εταιρείες, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι είναι η Apple που δεν μπορεί -ή και δεν θέλει- να συνεργαστεί με τρίτο κατασκευαστή για το όχημα.

Advertisement

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η Apple έχει ξεκινήσει ήδη να πατεντάρει κάποια χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητο. Μεταξύ αυτών, είναι ειδοποιήσεις του οχήματος προς τον οδηγό, νέα λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, ακόμα και alerts για να αντιμετωπιστεί η ναυτία.

Ομως η Apple δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον «στίβο». Στις 30 Μαρτίου η Κινεζική Xiaomi ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός «έξυπνου» ηλεκτρικού οχήματος, μέσα στα προσεχή 10 χρόνια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: