Ταυτοποιήθηκε ο dj των κορωνοπάρτι της Κυψέλης -Σχηματίσθηκε δικογραφία

Ταυτοποιήθηκε ο dj των κορωνοπάρτι της Κυψέλης -Σχηματίσθηκε δικογραφία
Advertisement

Στην ταυτοποίηση ενός 55χρονου που θεωρείται ο «dj» των κορωνοπάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, προχώρησε η αστυνομία.

Εις βάρος του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί covid καθώς θεωρείται συνδιοργανωτής των αυτοσχέδιων πάρτι.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέας λόγω παρέλευσης αυτοφώρου και στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος θα κληθεί να καταθέσει τι γνωρίζει για άλλα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις.

«Μπλόκο» στα κορωνοπάρτι

Advertisement

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού οδηγώντας σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

Μετά το «λουκέτο» στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι πλήθος κόσμου μετακινήθηκε σε άλλες πλατείες της Αθήνας σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και το Περιστέρι.

Ειδικότερα, τα τελευταία τρία βράδια χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μέχρι τις πρωινές ώρες με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και να προχωρούν ακόμη και σε καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις αρχές.

Advertisement

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού καθώς μετά θα ακολουθούσαν στο πλαίσιο αντίδρασης κατά των μέτρων καταστολής και διαδηλώσεις υπέρ συλληφθέντων ή προσαχθέντων.

Μάλιστα στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να γίνουν ανάλογες κινήσεις αποκλεισμού παρόμοιες με αυτήν στο Παγκράτι και σε άλλες πλατείες, ενώ θα ενταθούν οι προσπάθειες να εντοπιστούν και οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι.

Άλλωστε στο Μαξίμου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «είναι άλλο το αυθόρμητο και άλλο μία οργανωμένη κίνηση».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: