Μένει στο «τραπέζι» το τεστ για μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους

Μένει στο «τραπέζι» το τεστ για μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους
Advertisement

«Η επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάνει μία αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και εκτίμηση του κοινωνικού κινδύνου. Προφανώς τα νησιά δέχονται αυτές τις μέρες μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Γι’ αυτό το λόγο μπαίνει και μια επιπλέον δέσμευση για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει».

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης, «μέχρι και τη Δευτέρα μπορεί να πάει κάποιος σε μία δημόσια δομή και να κάνει το PCR test (μοριακό τεστ) για να ταξιδέψει».

Για το πώς θα μετακινούμαστε από νησί σε νησί, σε περίπτωση ανεμβολίαστου ταξιδιώτη, ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται πάλι τεστ.

Advertisement

Και όπως τόνισε αυτό το μέτρο θα εξεταστεί και για τις μετακινήσεις, το επόμενο διάστημα, και από νομό σε νομό καθώς και με άλλα μέσα μεταφοράς.

Για να ξεκινήσει όμως από το λιμάνι, πχ. του Πειραιά θα πρέπει κανείς να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για ταξίδι (πιστοποιητικό εμβολιασμού, green pass, μοριακό τεστ ή rapid).

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη η υποχρέωση διενέργειας τεστ ισχύει και όταν αλλάζεις νομό ή πας από ένα νησί σε ένα άλλο, που απέχει γεωγραφικά.

Advertisement

«Προφανώς η γεωπολιτική της πανδημίας είναι μία σύνθετη υπόθεση, χρειάζεται εξοικείωση με κάποιες αποφάσεις. Σε κάθε απόφαση που έχει να κάνει με την άρση περιορισμών γίνεται πρώτα στάθμιση του επιδημιολογικού κινδύνου. Εμάς ο στόχος είναι να αποφευχθεί ένας νέος επιδημιολογικός κίνδυνος.

Τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο 60% της εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι περιορισμούς; Όχι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα. Το όφελος που θα υπάρξει για τη χώρα υπερβαίνει κατά πολύ το όποιο κομματικό όφελος», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης.

Για την εστίαση δήλωσε «Στόχος μας είναι να αποτραπεί ένας νέος υγειονομικός κίνδυνος και σιγά να εμφανίσουμε μια ομαλή συνθήκη στην καθημερινότητά μας. Ποια είναι η άλλη επιλογή; Σε λίγες μέρες φτάνουμε το 60% της εμβολιαστικής κάλυψης στους ανθρώπους που είναι ενήλικες.

Advertisement

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε περιορισμούς; Όχι. Αυτές οι αποφάσεις είναι και προς όφελος των επιχειρήσεων. Σας ξαναλέω θα παρέμεναν κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι.

Ανοίγουν είτε αμιγώς είτε με μικτή χρήση. Η κάθε επιχείρηση λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάσει τι κρίνει σκόπιμο. Εμείς δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: