Γυναικοκτονίες στη Δάφνη και τα Γλυκά Νερά : Οι 3 τραγικές ομοιότητες και η μεγάλη διαφορά τους

Advertisement

Δύο δολοφονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο τον τελευταίο καιρό είναι αυτή στα Γλυκά Νερά και αυτή στη Δάφνη που παρουσιάζουν ομοιότητες.

Στις 11 Μαΐου του 2021 η 20χρονη Καρολάιν βρίσκεται νεκρή από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Σχεδόν τρεις μήνες μετά μια 31χρονη βρίσκεται νεκρή στη Δάφνη. Ένοχος και πάλι ο σύζυγός της.

Πρόκειται για δύο δολοφονίες -γυναικοκτονίες οι οποίες έχουν αρκετές ομοιότητες, όμως και μια βασική διαφορά.

Advertisement

Οι ομοιότητες

Ο τόπος του εγκλήματος

Οι δυο κοπέλες δολοφονήθηκαν στην κρεβατοκάμαρα τους και οι αστυνομικοί τις βρήκαν νεκρές στα κρεβάτια τους. Οι συζυγοκτόνοι επέλεξαν το ίδιο σκηνικό του εγκλήματος τους.

Ζούσαν μέσα στον φόβο

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν είχε δηλώσει ότι η άτυχη κοπέλα αναζητούσε σπίτι για να νοικιάσει στο Κέντρο της Αθήνας και να φύγει από τα Γλυκά Νερά, καθώς φοβόταν τα βίαια ξεσπάσματα του μετέπειτα δολοφόνου της.

Από την άλλη πλευρά, οι φωνές, τα κλάματα και οι εκκλήσεις της 31χρονης στη Δάφνη είχαν ανησυχήσει αρκετές φορές τους γείτονες, που είχαν καλέσει και την αστυνομία, καθώς πολλές φορές ο τελικά δολοφόνος της χειροδικούσε σε βάρος της.

Advertisement

Και οι δυο γυναίκες ήταν μάνες. Έφυγαν βίαια, αφήνοντας ένα μωρό η Καρολάιν και ένα 11χρονο αγόρι η 31χρονη. Δυο παιδιά που μοιράζονται τη σκληρή τύχη να μεγαλώσουν χωρίς το μητρικό χάδι.

Φυσικά, η βασική ομοιότητα δεν παύει να είναι ότι και οι δυο έφυγαν από τα χέρια αυτών που είχαν ορκιστεί να τις αγαπούν και να τις προσέχουν.

Η μεγάλη διαφορά

Πέρα όμως από τις ομοιότητες υπάρχει και μία βασική διαφορά. Η σημαντική διαφορά στις δυο περιπτώσεις είναι ότι ο πιλότος έστησε ολόκληρο… σενάριο για να παρασύρει -εις μάτην- τους αστυνομικούς ενώ ο 39χρονος πήγε αμέσως και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: