Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μελετά η κυβέρνηση: Είσοδος σε εργασιακούς χώρους μόνο με αρνητικά τεστ

Τα τεστ θα γίνονται με δαπάνες των ανεμβολίαστων

Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μελετά η κυβέρνηση: Είσοδος σε εργασιακούς χώρους μόνο με αρνητικά τεστ
Advertisement

Με αρνητικά τεστ, που θα χρεώνονται οι ίδιοι, θα κινούνται στους χώρους εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση θα υποχρεούνται μια με δύο φορές τη βδομάδα να διενεργούν μοριακό ή rapid τεστ.

Η επιβάρυνση θα είναι στους ίδιους, καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και θα μπορούσαν να το επιλέξουν. Επισημαίνουν επιπλέον, πως «δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν ας κάνουν το εμβόλιο».

Advertisement

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Οι συσκέψεις της επιτροπής μελετούν, τι θα γίνει στα κέντρα διασκέδασης αλλά και στην εστίαση. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι.

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση.

Advertisement

Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».

Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Advertisement

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών.

Advertisement

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: