Σάκης Αρναούτογλου: Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις

Advertisement

Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν, έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας 16 Αυγούστου στο Facebook του, θέλησε να καταστήσει σαφές πως «δεν είναι πρόβλεψη, απλά μια πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων».

Όπως σημείωσε, αφορά στον «επερχόμενο χειμώνα (απόκλιση από τον μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης για το βόρειο ημισφαίριο) με βάση την προβλεπόμενη ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο τους επόμενους μήνες».

Advertisement

Τι είναι το φαινόμενο «Ελ Νίνιο»;

Στη δημοσίευσή του έχει και την εικόνα της Γης εξηγώντας πως «το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι περισσότερες από το κανονικό».

Μάλιστα, στο post του ανέφερε πως το Ελ Νίνιο είναι «το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου περίπου».

Ακολουθεί η ανάρτησή του

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, August 16, 2021

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: