Νίκος Ζιάγκος: Το μόντελινγκ, οι γυναίκες, η αποτοξίνωση του γιου, η οικονομική καταστροφή και ο 2ος γάμος

Νίκος Ζιάγκος: Το μόντελινγκ, οι γυναίκες, η αποτοξίνωση του γιου, η οικονομική καταστροφή και ο 2ος γάμος
Advertisement

O Νίκος Ζιάγκος ήταν ένας από τους ηθοποιούς που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’80. Μάλιστα υπήρξε μεγάλος ζεν πρεμιέ και οι ιστορίες που τον ακολουθούν σε σχέση με το γυναικείο φύλο είναι πολλές.

Ο ηθοποιός σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε ως μοντέλο διαφημίσεων και φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη -μεταξύ των δασκάλων του ήταν και η θρυλική Αλέκα Κατσέλη.

Advertisement

Παρουσίασε εκπομπές-τηλεπαιχνίδια όπως “Σφυγμομέτρηση” και “Τυχερή πτήση”. «Έχω κάνει αρκετή τηλεόραση, συμμετέχοντας σε γνωστές σειρές με αγαπημένους πρωταγωνιστές, όπως “Το μονοπάτι της αγάπης”, “Ο ήχος της σιωπής”, “Πολυθρόνα για τρεις”, “Παραμύθι χωρίς όνομα”, “Σαμπουάν”, “Κάτω από την Ακρόπολη” και άλλες…» μας λέει η ηθοποιός, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει μια σπουδαία τηλεοπτική δουλειά, παραγωγής του 1984 της Columbia Pictures Television.

Πρόκειται για την αμερικανική τηλεταινία «First Olympic Games. Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή τη δουλειά μου», λέει ο Νίκος Ζιάγκος, που συμμετείχε σε αξιόλογες δουλειές στο θέατρο και στον κινηματογράφο με δημοφιλείς ηθοποιούς, όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Νίκη Τριανταφυλλίδη, η Πέμη Ζούνη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιώργος Παρτσαλάκης κ.ά.

Advertisement

Μάλιστα, το 2005 δημιούργησε την ταινία «Ο Έτσι» σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή δική του, η οποία την επόμενη χρονιά κέρδισε την πρώτη θέση στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας.

«Έχω δεχτεί  παρενόχληση, αλλά προτίμησα να μην την διαφημίσω»

«Είχα δεχτεί παρενοχλήσεις στην μακρόχρονη πορεία μου στο χώρο… αλλά δε θέλησα ποτέ να το κάνω θέμα γιατί είμαι υπέρ του «τα εν οικώ μη εν δήμω». Δε βρίσκω το λόγο γιατί ο κόσμος θα’ πρεπε να τα μάθει όλα αυτά. Η δουλεία του καλλιτέχνη είναι άλλη» έχει πει στα πλαίσια συνέντευξής του ο Νίκος Ζιάγκος στο news2u.gr.

«Έχω φάει bullying στη δουλειά μου και από σκηνοθέτες που γούσταραν την πρωταγωνίστρια. Με χρησιμοποιούσαν οι σκηνοθέτες για να γδύσουν ευκολότερα τις συμπρωταγωνίστριές μου. Η πιο δύσκολη συνεργασία μου ήταν με την Όλγα Πολίτου, δεν καταφέραμε να κάνουμε ερωτική σκηνή», είπε ο Νίκος Ζιάγκος.

Advertisement

Ήμουνα στο… κάθε μέρα συνεύρεση με γυναίκες

Συγκεκριμένα είχε πει: «Είχα εθιστεί σε αυτό το “σπορ”. Ήμουνα στο… κάθε μέρα συνεύρεση με γυναίκες. Όταν λέμε εθισμένος, τελικά εννοούμε εθισμένος στην αδρεναλίνη. Η συγκεκριμένη πράξη είναι φουλ αδρεναλίνη,  και εθιστική και από μόνη της.

Αυτός ο συνδυασμός είναι εντελώς ακαταμάχητος, δεν μπορείς να ξεφύγεις μετά. Πήγαινες σε ένα τραπέζι καλεσμένος και είχες 3 μπουκάλια ουίσκι και 10 θηλυκά. Δεν υπήρχε περίπτωση να περνούσε θηλυκή γάτα που να μην την «κάρφωνα» και να φανταζόμουν ότι το κάνω  μαζί της.

Μετά τα 30 είχα γίνει πολύ επιλεκτικός και όσο πήγαινα στα 35 ήμουν και πιο δύσκολος και στα 40 μου πια είχα γίνει και πολύ υποχόνδριος. Είναι παθολογικό, δεν μπορεί από το πρωί μέχρι το βράδυ να σκέφτεσαι τη γκόμενα»!

Κόντεψα να χάσω το παιδί μου από τα ναρκωτικά

Στα 27 του ο Νίκος  Ζιάγκος ερωτεύτηκε τη Στέλλα και την παντρεύτηκε. Από τον γάμο τους ήρθε τον κόσμο ο γιος τους Γιάννης, ο οποίος μεγαλώνοντας έμπλεξε με ναρκωτικά: «Κόντεψα να χάσω το παιδί μου από τις κακές παρέες και τα ναρκωτικά.

Advertisement

Τον πήγα 18 μήνες για αποτοξίνωση στην Ιταλία και άλλους τόσους μήνες στην Ισπανία. Όταν είναι το παιδί στην προεφηβεία, πρέπει να το βάλεις να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, για να πάρει καλά πρότυπα.

Αν αρχίσει τα ναρκωτικά, είναι πολύ δύσκολο να βγει από αυτό το λούκι. Από αυτά έχουν διαλυθεί οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει γονείς και βεβαίως έχουν πεθάνει πολλά παιδιά.

Και ο γιος μου, ο Γιάννης, έχει χάσει τέσσερα πέντε κολλητά φιλαράκια του από τις ουσίες. Αλλά κι εγώ έχω χάσει 15 φίλους από πρέζα και έχω δει άλλους 40 που φυτοζωούν και είναι τελειωμένα άτομα».

Advertisement

«Μου είχαν δώσει μια βαλίτσα χρήματα για να παίξω σε ακατάλληλη ταινία»

«Μου είχαν δώσει μια βαλίτσα με χρήματα για να παίξω σε ερωτική ταινία. Μου άνοιξαν τη βαλίτσα μπροστά μου και είχε μέσα δεσμίδες, πολλά εκατομμύρια. Τους είπα ότι θα το σκεφτώ κι εξαφανίστηκα. Δεν έφυγα στο Hollywood γιατί δεν ήθελα να αφήσω το γιο μου», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ζιάγκος.

Έπεσα έξω τελείως οικονομικά

Στήριγμά του στη δύσκολη περίοδο της ζωής του ήταν η αείμνηστη Ευαγγελία Σαμιωτάκη, που του είχε παραχωρήσει ένα σπίτι της για να μένει, και η Άννα Φόνσου, η οποία ήταν στο πλευρό του όλη την περίοδο της φιλοξενίας του στο Σπίτι του Ηθοποιού και όχι μόνο:

«Εκεί συναντήθηκα με δύο τρεις φίλους, όπως είναι ο Γιάννης Γούτης και ο Βαγγέλης Τσιγαράς, και τα περάσαμε. Ήταν σαν ξενοδοχείο και, δεν το κρύβω, εκεί βίωσα τα φοιτητικά χρόνια που δεν έζησα. Με το δωματιάκι μου και τους άλλους “συμφοιτητές” μου να κάνουμε πλάκες…

Advertisement

Όσο για την Άννα, έχει κάνει ένα επίτευγμα με αυτό το ίδρυμα που έφτιαξε, αγωνιζόμενη για 25 χρόνια. Όλο το οίκημα είναι λουξ, με πάρα πολλές παροχές. Πέρα από αυτό, όμως, η Αννούλα είναι η αγαπημένη μας, η αδελφή μας, η μανούλα μας και την αγαπάμε πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας φιλοξενεί εδώ».

Δεύτερη φορά γαμπρός

Ο Νίκος Ζιάγκας στην ηλικία των 63 ετών αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί, αυτή τη φορά με την σύντροφό του Δάφνη. «Στη σύντροφό μου ξεχώρισα ότι είναι καλλιτέχνης, είναι μουρλοκομείο σαν εμένα, έχει πολύ χιούμορ και είναι αγαπησιάρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει όλο το πακέτο για την ηλικία μου! Θα παντρευτούμε αλλά το κάνουμε για τυπικούς λόγους. Είναι καλό και για τα παιδιά μας, καθώς και οι δύο είμαστε χωρισμένοι γονείς…» είχε πει λέγοντάς το δημόσια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: