Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Οι γαλοπούλες δε βιάζονται για τα Χριστούγεννα. Κυβέρνηση με Βαρουφάκη η άλλη επιλογή»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Οι γαλοπούλες δε βιάζονται για τα Χριστούγεννα. Κυβέρνηση με Βαρουφάκη η άλλη επιλογή»
Advertisement

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως σε εκλογές θα πάει στο τέλος της 4ετίας ζητώντας αυτοδυναμία.

Advertisement

«Τι θα είχα να κερδίσω από πρόωρες εκλογές έχοντας μια αυτοδυναμία ισχυρή και, παρά τις όποιες αναταράξεις, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήταν μια πράξη πολιτικού τακτικισμού. Δεν τις συνηθίζω και το απέδειξα στην πράξη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία – Αν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές»

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

«Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί πάλι επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι –και διπλές να είναι οι κάλπες -ζητώ αυτοδύναμη διακυβέρνηση γιατί πιστεύω ότι κυβέρνησα καλά, με μια άλλη επιλογή που δεν έχω καταλάβει ποια είναι, Αυτή της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Advertisement

Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Έλληνες θέλουν να ξαναζήσουν αυτά που έγιναν το 2015», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα»

«Έχω μπλεχτεί με το τι ακριβώς ζητάει ο κ. Τσίπρας. Λέει ότι θα γίνουν εκλογές, αλλά ταυτόχρονα δεν τις ζητάει. Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού φέτος και ερωτηθείς για το μέλλον δήλωσε: «Κερδίσαμε, το κερδίζουμε το στοίχημα του τουρισμού. Είχαμε σχέδιο. Από το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μέχρι την ξεκάθαρη επικοινωνία και σαφή πρωτόκολλα. Ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει.

Advertisement

Νομίζω ότι αυτό που πετύχαμε στην πανδημία είναι ότι είχαμε περισσότερα εισοδήματα χωρίς την ίδια αύξηση των επισκεπτών. Υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όριά τους. Δεν θα διστάσουμε για κάποιους από αυτούς να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον πυρήνα του προϊόντος μας».

«Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη γιατί εκείνος με ιδεολογική εμμονή την διέλυσε»

«Το τι έκανε ο κ. Τσίπρας για τη μεσαία τάξη το θυμάται πολύ καλά η μεσαία τάξη, δεσμεύθηκα προεκλογικά να επιστρέψω όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας και αυτό κάνω. Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη, γιατί εκείνος με ιδεολογική εμμονή την διέλυσε», απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση για τη μεσαία τάξη και τις σχετικές κατηγορίες του κ. Τσίπρα.

«Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Σε ερώτηση, που έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο του λάθος ως πρωθυπουργός και τι έκανε για αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

Advertisement

«Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω. Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. Και άλλα λάθη θα γίνουν.

Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις».

«Η 3η δόση θα είναι υποχρεωτική για όσους κλάδους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Advertisement

Παράλληλα είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την 3η δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την 3η δόση.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: