iPhone: Πώς οι μοτοσικλέτες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην κάμερά του -Τι μπορείτε να κάνετε

iPhone: Πώς οι μοτοσικλέτες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην κάμερά του -Τι μπορείτε να κάνετε
Advertisement

H Apple προειδοποιεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων iPhone για ενδεχόμενη μόνιμη βλάβη στην λειτουργία της κάμερας, σε περίπτωση που αυτό εκτεθεί για ώρα σε δονήσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων, όπως εκείνες που παράγει ο κινητήρας μηχανής μεγάλου κυβισμού.

Όπως διαβάζουμε, η εταιρεία τεχνολογίας προειδοποιεί πως η έκθεση ενός iphone κινητού σε τέτοιες συχνότητες ενδεχομένως να επηρεάσει το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) ή την υπηρεσία αυτόματης εστίασης (AF) στο φακό της κάμερας.

Advertisement

Αυτό συμβαίνει καθώς επηρεάζονται το γυροσκόπιο ή οι μαγνητικοί αισθητήρες που βοηθούν στην εξισορρόπηση της κουνημένης εικόνας όταν η λήψη της γίνεται εν κινήσει.

Τι γράφει η ανακοίνωση της Apple για τα iPhone

«Τα συστήματα OIS και AP στα iPhone είναι σχεδιασμένα να αντέχουν. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, η μακροχρόνια και απευθείας έκθεση σε δονήσεις υψηλής συχνότητας μπορεί να μειώσει την επίδοση τέτοιων συστημάτων και να οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα εικόνας για φωτογραφίες και βίντεο.

Συστήνεται η αποφυγή έκθεσης του iPhone σε δονήσεις υψηλής συχνότητας» γράφει η ανακοίνωση της Apple.

Advertisement

Η σύσταση αφορά κυρίως του ιδιοκτήτες δικύκλων μεγάλου κυβισμού, όμως από την Apple εφιστούν την προσοχή και σε χρήστες που μετακινούνται με μικρότερα δίκυκλα και σκούτερ.

Για την ακρίβεια, τυχόν πρόβλημα στη χρήση της κάμερας θα μπορούσε να προκύψει σε συσκευές iPhone, εφόσον το κινητό στηρίζεται με ειδικές βάσεις που ακουμπούν απευθείας στο σασί ή το τιμόνι της μοτοσικλέτας.

Τι συστήνουν από την Apple

Από την Apple προτείνουν αντ’ αυτού τη στερέωση του κινητού σε βάσεις που απορροφούν τους κραδασμούς, αντικείμενα δηλαδή με ελαστικές επιφάνειες που ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες βλάβης στο iPhone.

Advertisement

Διαβάζουμε πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο λόγος που η Apple αναγκάστηκε να κάνει την παραπάνω ανακοίνωση.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για βλάβες σε iPhone κινητά ακόμη και έπειτα από χρήση τους με ποδήλατα τύπου Mountain.

Η προειδοποίηση αυτή αφορά τους κατόχους iPhone από το iPhone 7 και έπειτα, αλλά και για τα 6 Plus και 6s Plus που διαθέτουν τις υπηρεσίες αυτές OIS και AF στην κάμερα της συσκευής.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: