Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν: «Μίλησε» η πόρσε του Mad Clip

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας και τον θάνατο του Mad Clip «δίνει» η Porsche του μουσικού.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν: «Μίλησε» η πόρσε του Mad Clip
Advertisement

Τρεις εβδομάδες περίπου μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Mad Clip, το MEGA κατέγραψε την αυτοψία του πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά.

Όπως φάνηκε, οι φόβοι για τα λάστιχα της Porsche επιβεβαιώνονται αφού το σπορ αυτοκίνητο κινούνταν με ελαστικά Semi Slick, ειδικά κατασκευασμένα για αγώνες ταχύτητας. Πρόκειται για ελαστικά που όταν έρθουν σε επαφή με νερό, κρυώνουν και για λίγα δευτερόλεπτα χάνουν την απόδοσή τους.

Advertisement

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μαδιά, τα λάστιχα semi slick είναι κατάλληλα μόνο για στεγνό δρόμο και παρά το γεγονός πως ήταν περσινά χωρίς σημαντικές φθορές, ήταν ακατάλληλα για οδήγηση μέσα στην πόλη.

Τη μοιραία νύχτα όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα κι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σε τρία σημεία, λίγα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος υπήρχαν νερά. Έτσι, τα λάστιχα της μοιραίας Porsche για λίγα αλλά κρίσιμα δευτερόλεπτα έχασαν την αποδοτικότητά τους.

Πριν ξεκινήσει η αυτοψία, οι συνεργάτες του κυρίου Μαδιά βρήκαν τον ακριβό σταυρό που φορούσε ο Mad Clip και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ μέσα στην Porsche βρέθηκαν άλλοι δύο σταυροί μικρότερης αξίας, που μένει να διαπιστωθεί αν ανήκαν στον Mad Clip ή σε κάποιο φιλικό του πρόσωπο.

Advertisement

Η πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο έδειξε πως ο Mad Clip πρόλαβε να πατήσει το φρένο και να ρίξει την ταχύτητα στα 80 χλμ από τα 134 που πήγαινε, όμως η μαύρη Porsche έφυγε από το δρόμο και αφού «καρφώθηκε» σε κολώνα κατέληξε σε δέντρο.

Η αυτοψία έδειξε ότι οι αναρτήσεις της Porsche ήταν σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς να έχουν γίνει επεμβάσεις, που θα μπορούσαν να είχαν παίξει ρόλο στην τραγωδία.

Πιο αναλυτικά, το επιτελείο του κ. Μαδιά διαπίστωσε πως όλες οι καλωδιώσεις που συνδέονταν με τον εγκέφαλο της Porsche είχαν καταστραφεί και τουλάχιστον το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου, ήταν αδύνατον να αντληθούν πληροφορίες.

Advertisement

Η πρώτη ανάλυση δείχνει πως τα ημιαγωνιστικά λάστιχα της Porsche έχουν παίξει ρόλο στα όσα έγιναν τη νύχτα εκείνης της Πέμπτης, στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενημερωθούν επίσημα από τον κ. Μαδιά οι γονείς του τράπερ, που από την πρώτη στιγμή ζητούσαν απαντήσεις για το μοιραίο δυστύχημα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: