Πέντε συμβουλές για να γίνεις πλούσιος ξεκινώντας από το μηδέν: Εξηγεί ο business γκουρού Grant Cardone

Πέντε συμβουλές για να γίνεις πλούσιος ξεκινώντας από το μηδέν: Εξηγεί ο business γκουρού Grant Cardone
Advertisement

Για τον Grant Cardone έχουμε μιλήσει αρκετές φορές εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και best-seller συγγραφέας. Και είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες που δίνει- οι περισσότερες από τις οποίες είναι sold out.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Cardone έχει καταλήξει στους δικούς του κανόνες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Τώρα θα δούμε μερικούς τέτοιους. Είναι 5 συμβουλές για να γίνει κάποιος  πλούσιος ξεκινώντας από το μηδέν.

Advertisement

1# Επένδυσε στον εαυτό σου

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επενδύουν χρόνο, ενέργεια και χρήματα για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. «Ένας άνθρωπος μου είπε κάποτε: Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι να μην είστε εσείς αυτός που έχει ανάγκη.

Αυτό σημαίνει να επενδύσετε στον εαυτό σας για να γίνεται σπουδαίοι σε κάτι. Εγώ επένδυσα στην στις πωλήσεις όταν ήμουν 25. Αυτό με έκανε να βγάζω συνεχώς περισσότερα χρήματα. Η επένδυση στον εαυτό σας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε» λέει ο Cardone.

2# Επίλεξε ένα επάγγελμα με προοπτικές βούτα στα βαθιά

«Ο αντιπρόεδρος των πωλήσεών μου άρχισε να εργάζεται για μένα πριν από επτά χρόνια, για $ 2.500 το μήνα. Δεν έκανε τίποτα στην αρχή, ούτε κέρδιζε πολλά, αλλά μπήκε στη σωστή θέση.

Advertisement

Έμαθε τη δουλειά και στο τέλος ήταν σε θέση να πολλαπλασιάσει το μηνιαίο του εισόδημα, επειδή ήξερε ότι ήθελα να επεκταθώ.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ομίλου μου, αλλά δεν μπορώ να σας πω πόσα παίρνει» συμβουλεύει ο Αμερικανός επιχειρηματίας. Το θέμα εδώ είναι να βρεις την ευκαιρία σου.

3# Προσέγγισε… το τέλειο

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας – και τηρήστε το – ότι θα γίνεται πολύ καλοί, τέλειοι, όχι απλά μέτριοι στη δουλειά σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ζείτε, να αναπνέετε, να τρώτε, να κοιμάστε και να ξυπνάτε με το μυαλό σας μόνο στο γραφείο.

Advertisement

Για παρηγοριά και κουράγιο σκεφτείτε ότι πάντα η «πιάτσα» επιβραβεύει τους καλύτερους. «Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν σπουδαίο και επιτυχημένο που δεν είχε εμμονή με τη δουλειά του. Το γεγονός είναι ότι – αν δεν είστε τέλειοι – είστε απλά μέτριοι. Πλούσιοι γίνονται μόνο οι τέλειοι», λέει ο Cardone.

4# Μην στηρίζεσαι σε μια πηγή εισοδήματος

Προσπαθήστε να βρείτε παραπάνω από ένα εισόδημα, κάνοντας περισσότερες δουλειές , πάντα όμως σχετικά με το αντικείμενο σας.

«Ο τύπος που μου κάνει τα διαφημιστικά , αφού απέδειξε την αξία του, άρχισε να κάνει διαφημίσεις και για όσους συνεργάζονται μαζί μου. Δεν άνοιξε μαγαζί με ντόνατς» φέρνει ως παράδειγμα ο Cardone. Έτσι, – ειδικά αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας – μπορείτε να κερδίζετε τα διπλά ή τα τριπλά, ουσιαστικά κάνοντας την ίδια δουλειά.

Advertisement

5# Μόλις μαζέψεις 100.000 ευρώ, κανε επενδύσεις

Το χρήμα φέρνει χρήμα και εσείς πλέον μπορείτε να αρχίσετε να το εκμεταλλεύεστε: «Εάν είστε συντηρητικοί σαν κι εμένα, προτείνω να επενδύσετε στην ακίνητη περιουσία» προτείνει ο Cardone.

Σαν τελευταία συμβουλή, λέει: «Ποτέ δεν κοίταξα να γίνω πλούσιος γρήγορα, αλλά κοίταξα να γίνω πλούσιος». Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από σωστές επενδύσεις. Για να φτάσεις βέβαια σοτ να συγκεντρώσεις μεγάλα ποσά, χρειάζεται χρόνος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: