Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Χαμός σε συναυλία του Πάριου – Διακόπηκε όταν ο κόσμος άρχισε να χορεύει χωρίς μέτρα

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Χαμός σε συναυλία του Πάριου – Διακόπηκε όταν ο κόσμος άρχισε να χορεύει χωρίς μέτρα
Advertisement

Τι κι αν από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη μπήκε σε καθεστώς μίνι lockdown, με τη μουσική να απαγορεύεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τη μια ως τις έξι τι πρωί…

Αυτό δεν εμπόδισε πλήθος κόσμου να βρεθεί στο Θέατρο της Γης και να… ξεφαντώσει σε συναυλία που έδινε ο Γιάννης Πάριος, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο για την αποφυγή συνωστισμού.

Advertisement

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως δεν έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με την προϋπόθεση πως οι θεατές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να είναι καθήμενοι, πολλοί Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στον χώρο της συναυλίας του γνωστού καλλιτέχνη.

Ωστόσο, οι περιορισμοί… πήγαν περίπατο και τη θέση τους πήραν οι χοροί, όταν ο Πάριος άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα.

Το βίντεο που ακολουθεί από την εφημερίδα «Μακεδονία», είναι χαρακτηριστικό…

Advertisement

Ο ίδιος ο τραγουδιστής πάντως, πριν αρχίσει να νησιώτικα έκανε παράκληση στον κόσμο, σύμφωνα με τη «Μακεδονία», να καθίσει στις θέσεις του αλλά έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το κοινό.

Οι εικόνες του βίντεο δεν κράτησαν για πολλή ώρα, καθώς η συναυλία έληξε όταν κόσμος άρχισε να χορεύει και να σηκώνεται όρθιος.

Ο μεγάλος ερμηνευτής αποχαιρέτησε το κοινό, ζητώντας να προσέχουν «για να μην αρρωστήσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποσχέθηκε πως «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες τραγούδια στο κοινό της πόλης επειδή η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Advertisement

Διαμαρτυρία από τους DJs της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Θέατρο Γης, την ώρα που εδινε συναυλία ο Πάριος, πραγματοποίησαν δεκάδες djs το βράδυ του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, κρέμασαν τα ακουστικά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, που όπως λένε, τους καθιστά και πάλι προσωρινά άνεργους.

Οι djs μάλιστα προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας, με στόχο την άμεση αλλαγή της απόφασης.

Αυτή η κινητοποίηση δείχνει να είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως είχε εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης Χρίστος Καλτσάς, στο GRTimes «είμαστε ήδη σε ανοικτή επικοινωνία με το αντίστοιχο Σωματείο της Λάρισας, προκειμένου να εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις διαμαρτυρίας».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: