Κορωνοϊός: Η Σιγκαπούρη σταματάει να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στους ανεμβολίαστους «από επιλογή»

Επειδή συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης.

Κορωνοϊός: Η Σιγκαπούρη σταματάει να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στους ανεμβολίαστους «από επιλογή»
Advertisement

Η Σιγκαπούρη δεν θα πληρώνει πλέον τους ιατρικούς λογαριασμούς για άτομα που «δεν εμβολιάστηκαν από επιλογή», ​​ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κυβέρνηση κάλυπτε έως τώρα το πλήρες ιατρικό κόστος για όλους τους ασθενείς με κορονοϊό, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους κατόχους μακροχρόνιας βίζα, εκτός εάν έβγαιναν θετικοί στον ιό αμέσως μετά την επιστροφή τους στην χώρα από το εξωτερικό.

Advertisement

Ωστόσο, από τις 8 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είπε ότι «αρχίζει να χρεώνει ασθενείς με Covid-19 που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή».

Οπως τόνισαν οι αρχές, τα μη εμβολιασμένα άτομα «αποτελούν μια σημαντική πλειονότητα όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης».

Ωστόσο, τα έξοδα νοσηλείας που σχετίζονται με την Covid θα εξακολουθούν να καλύπτονται για τα άτομα που δεν είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο.

Advertisement

Η κυβέρνηση θα πληρώσει επίσης το λογαριασμό για άτομα που έχουν εμβολιαστεί μερικώς έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντάς τους έτσι χρόνο να λάβουν τη δεύτερη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σιγκαπούρη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης στον κόσμο, με το 85% του επιλέξιμου πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ωστόσο, παλεύει με τις αυξανόμενες μολύνσεις κορονοϊού και τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύει να «κατακλυστεί» από τα νέα κρούσματα.

Χθες, Δευτέρα (8/11), η χώρα κατέγραψε 2.470 νέα κρούσματα και 14 θανάτους. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι 67 ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Advertisement

Ο πρωθυπουργός, Λι Σιεν Λουνγκ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλειστός επ′ αόριστον και ότι η πόλη-κράτος έχει περάσει από μια στρατηγική μηδενικής ανοχής με lockdown και κλειστά σύνορα σε μια ζωή μαζί με την Covid-19.

Η αύξηση των μολύνσεων μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών ώθησε το νησί να σταματήσει την περαιτέρω επαναλειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι κοινωνικοί περιορισμοί παρατάθηκαν για περίπου ένα μήνα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: