Αυτά είναι τα μέρη που κολλάνε οι περισσότεροι κορονοϊό, οι εστίες υπερμετάδοσης

Advertisement

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας τόνισε ότι στις απλές κλίνες «πάνω από το 75% είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, είχαν εμβολιαστεί Φεβρουάριο-Μάρτιο και έχουν πιο ανίσχυρο το ανοσοποιητικό τους σύστημα».

Advertisement

«Υπάρχουν άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία με πολλά προβλήματα, που το εμβόλιο είναι λογικό να μην είναι 100% αποτελεσματικό. Στις ΜΕΘ είναι κάτω από 10% το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Το εμβόλιο κάνει τεράστια διαφορά. Οι εμβολιασμένοι που μπαίνουν στις ΜΕΘ, είναι άνθρωποι με πάρα πολλά προβλήματα» τόνισε η κα. Γκάγκα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του διαστήματος για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, τόνισε πως αυτήν τη στιγμή είναι στους πεντέμισι μήνες.

Advertisement

«Η Επιτροπή θα εξετάσει την πιθανότητα να είναι μικρότερο το διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης. Ήδη είναι μικρότερο για τους ανοσοκατασταλμένους και όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε:

«Το εμβόλιο είναι το καλύτερο μέσο που έχουμε για να προλάβουμε μία πανδημία. Είναι τεράστιο το ποσοστό της ασφάλειας που δίνει».

Μέτρα προστασίας

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, η κα. Γκάγκα δήλωσε πως οι περισσότερες μολύνσεις «είναι από ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα σε ένα πάρτι, σε ένα τραπέζι, σε ένα γάμο».

Advertisement

«Η Επιτροπή παρακολουθεί καθημερινά όλα τα δεδομένα, σε όλον τον κόσμο, τις εστίες μόλυνσης.

Ρωτάνε τους ανθρώπους που μπαίνουν στα νοσοκομεία πού κόλλησαν και οι περισσότερες μολύνσεις είναι από ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα, σε ένα πάρτι, σε ένα τραπέζι, σε ένα γάμο. Όχι στο μετρό ή στα ψώνια».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: