Γιατί ο κορωνοϊός μπορεί να είναι θανατηφόρος τη δεύτερη φορά -Το παράδειγμα του 31χρονου στην Πάτρα

Advertisement

Με τον πιο τραγικό τροπο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά μέσα απο τον θάνατο ενος 31χρονου στην Πατρα, η ανάγκη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊύ, για την οποία πλέον γίνονται δραματικές εκκλήσεις από τους επιστήμονες.

Παράλληλα, το παράδειγμά του αποδεικνύει ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα δεύτερης νόσησης, που μαλιστα μπορεί και να αποβεί μοιραία.

Advertisement

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου στην Αχαΐα, ωστόσο εξαρχής είχε εκτιμηθεί ως ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο περιστατικό.

Κι αυτό διότι πρώτον και βασικότερο, δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί, ενώ είχε παρέλθει οριακά το εξάμηνο από τη φυσική νόσηση.

Οπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγες, ο άνδρας είχε μολυνθεί και εμφανίσει νόσο covid τον περασμένο Μάιο, και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο.

Advertisement

Δεύτερον, και επίσης σημαντικό στοιχείο ιδιαίτερα επιβαρυντικό στην περίπτωση του 31χρονου, θεωρήθηκε το υποκείμενο νόσημα του, η νοσογονος παχυσαρκία.

Πρόκειται για μια απο τις πιο επικίνδυνες για την εξέλιξη της λοίμωξης covid παθολογικές καταστάσεις, κι έχει πλέον τεκμηριωθεί με επιστημονικές μελέτες η δύσκολη έκβαση της νοσου covid στα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία.

Τρίτο στοιχείο που εξαρχής προκάλεσε προβληματισμό στους γιατρούς ήταν η κατάσταση του ασθενή όταν πήγε στα Επείγοντα στις 5 Νοεμβρίου.

Advertisement

Οπως διαπίστωσαν λαμβάνοντας το ιστορικό, εκτός του οτι δεν είχε θωρακιστει με την αναμνηστική δόση εμβολίου, αναγκαία μετα τη φυσική νόσηση, παρέμεινε στο σπίτι αναμένοντας μάλλον να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινώνεται συνέχεια, και μα φτάσει στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Είναι ενδεικτικό, οτι δύο ημέρες, μετά την εισαγωγή του σε απλή κλίνη, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας, όπου και κατέληξε έπειτα από μάχη δύο εβδομάδων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: