«Καθολικό Lockdown τα Χριστούγεννα ή τσουνάμι νεκρών από την μετάλλαξη Όμικρον»

Advertisement

Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τις φρικτές συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας αν δεν προχωρήσουμε σε ολικό κλείσιμο μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη μετάλλαξη Όμικρον και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Advertisement

Ο γιατρός έκανε λόγο για «τσουνάμι νεκρών αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε κλείσιμο», καθώς σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει «τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο. Όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι».

«Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί, η κατάσταση δεν είναι ίδια σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο Παυλάκης.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ξεκαθάρισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε 130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.

Advertisement

«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων. Επειδή το ένα τέταρτο των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες.

Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα “παίξουν” οι γιατροί», ανέφρερε. Και συμπλήρωσε ότι ίσως παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως να μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά.

«Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη για lockdown διαρκείας», κατέληξε ο κ. Παυλάκης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: