Σελίνα -Η λατίνα τραγουδίστρια που έλαμψε στα 90s και δολοφονήθηκε στα 23 της από την μάνατζέρ της

Σελίνα -Η λατίνα τραγουδίστρια που έλαμψε στα 90s και δολοφονήθηκε στα 23 της από την μάνατζέρ της
Advertisement

Η Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ (Selena Quintanilla-Pérez) γεννήθηκε το 1971 στο Τέξας.

Ήταν Αμερικανίδα μεξικανικής καταγωγής, ενώ στις φλέβες της μητέρας της έτρεχε το αίμα των Ινδιάνων Τσερόκι.

Advertisement

Η ίδια αποφάσισε να γίνει τραγουδίστρια και διέπρεψε σε latin είδη μουσικής όπως tejano, cumbia, ranchera κ.α.

Η Σελίνα μπήκε από μικρή στον χώρο της μουσικής, όμως η καριέρα της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του ‘90 καθώς κατάφερε να συνδυάσει το pop με την latin.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες Λατίνες τραγουδίστριες με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Advertisement

Το πιο εμπορικό άλμπουμ της καριέρας της είναι το «Dreaming of you» του 1995 το οποίο πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έγινε 35 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Κάποιοι, μάλιστα, την χαρακτήρισαν ως τη «Μεξικανή Μαντόνα».

Το 1992 παντρεύεται τον κιθαρίστα της, Κρις Πέρεζ, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της.

Εκτός από την μουσική της, η Σελίνα έκανε διάφορες συνεργασίες, ενώ δεν είναι λίγες και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις όπου πρωταγωνιστούσε.

Η ομορφιά της λατίνας, η σοκολατένια επιδερμίδα της και τα κατάμαυρα σγουρά μαλλιά της την έκαναν γρήγορα sex symbol της εποχής.

Advertisement

Η ζωή και η καριέρα της όμως έμελλε να ανακοπούν πολύ σύντομα και εντελώς ξαφνικά την άνοιξη του 1995, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Η Γιολάντα Σαλντιβάρ, μια γυναίκα γύρω στα 40, επίσης λατίνα και φίλη της τραγουδίστριας, έγινε πρόεδρος του fan club της το 1994. Ήταν ένα από τα πιο έμπιστα άτομα της Σελίνα και για το λόγο αυτό, η τραγουδίστρια της έδωσε τη διαχείριση του ταμείου του fan club, αλλά και τον τίτλο (καθώς και τις αρμοδιότητες) του μάνατζερ.

Λίγους μήνες μετά όμως, η σχέση αυτή διαταράχθηκε. Η οικογένεια της Σελίνα ανακάλυψε ότι η Γιολάντα έκλεβε χρήματα από το ταμείο που διαχειριζόταν και μετά από ένα συμβούλιο, η οικογένεια αποφάσισε να την απολύσει.

Advertisement

Οι δύο γυναίκες επικοινώνησαν και έδωσαν ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο ώστε η Γιολάντα να δώσει τα οικονομικά αρχεία στην Σελίνα. Ωστόσο, εκείνη αρνήθηκε ότι τα είχε, έβγαλε ένα όπλο που είχε στην τσάντα της και πυροβόλησε την Σελίνα στον δεξί ώμο.

Η Σελίνα προσπάθησε να ξεφύγει για να καλέσει βοήθεια, αλλά φτάνοντας ως το λόμπι του ξενοδοχείου, κατέρρευσε. Πέθανε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αφού είχε χάσει ήδη παρα πολύ αίμα.

Η Σαλντιβάρ συνελήφθη λίγο αργότερα και, όταν έγινε η δίκη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκε την κηδεία της δημοφιλούς λατίνας τραγουδίστριας ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο κατά την δίκη της δολοφόνου της ζητώντας δικαιοσύνη.

Advertisement

Στις 12 Απριλίου του 1995, ο Τζορτζ Μπους, τότε κυβερνήτης του Τέξας, καθιέρωσε την ημέρα των γενεθλίων της (16 Απριλίου) ως «Ημέρα της Σελίνα» στο Τέξας.

Το 2016, κέρινο ομοίωμα της Σελίνα εκτέθηκε στο Madame Tussaud’s στο Χόλιγουντ ενώ το 2017 τιμήθηκε με αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Η ζωή και ο θάνατός της έγιναν ταινία με τίτλο «Selena» και πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόπεζ το 1997.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: