Η Mercedes ανακαλεί 848.517 αυτοκίνητα επειδή μπορεί να πάρουν φωτιά

Η Mercedes ανακαλεί 848.517 αυτοκίνητα επειδή μπορεί να πάρουν φωτιά
Advertisement

Η Mercedes-Benz αναγκάζεται να ανακαλέσει 848.517 αυτοκίνητά της σε όλο τον κόσμο, λόγω διαρροής στην αντλία του ψυκτικού υγρού που θα μπορούσε να γίνει η αιτία να προκληθεί φωτιά στον χώρο του κινητήρα.

Συγκεκριμένα, στα επηρεαζόμενα οχήματα, η αντλία ψυκτικού υγρού που λειτουργεί με υποπίεση ενδέχεται να εμφανίζει διαρροή ανάμεσα στο κύκλωμα ψυκτικού υγρού και υποπίεσης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εισχωρήσει ψυκτικό στο κύκλωμα υποπίεσης.

Advertisement

Εάν οι ηλεκτρικές βαλβίδες εναλλαγής τροφοδοτούνταν με ψυκτικό, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί – με το πέρασμα του χρόνου και σε μεμονωμένες περιπτώσεις – η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας του εξαρτήματος λόγω μιας ηλεκτροχημικής αντίδρασης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η ανάκληση επηρεάζει τα GLC, GLE, GLS, C-Class, E-Class, E-Class Coupe, E-Class Convertible, S-Class, CLS και G-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Οκτωβρίου 2021, όλα εξοπλισμένα με τους diesel κινητήρες 2,0-λίτρων OM654 και 3,0-λίτρων OM656.

Η εταιρία δεν γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσει την αντικατάσταση των προβληματικών αντλιών μιας και δεν έχει άμεσα διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Advertisement

Γι’αυτό αναφέρει πως η καμπάνια ανάκλησης θα ξεκινήσει μόλις γίνουν διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η Mercedes προτείνει στους κατόχους των προς ανάκληση αυτοκινήτων να τα οδηγούν με “συνετό τρόπο και η χρήση τους να περιοριστεί στο ελάχιστο”.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: