Νόβακ Τζόκοβιτς: Φανατικός αντιεμβολιαστής – Σε ποιες θεωρίες συνωμοσίας πιστεύει και τι λέει για τη δύναμη της αγκαλιάς των… δέντρων

Νόβακ Τζόκοβιτς: Φανατικός αντιεμβολιαστής – Σε ποιες θεωρίες συνωμοσίας πιστεύει και τι λέει για τη δύναμη της αγκαλιάς των… δέντρων
Advertisement

Πριν από ένα χρόνο ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετείχε σε μια τηλεδιάσκεψη μαζί με άλλους ομοεθνείς αθλητές του. Τότε έριξε για πρώτη φορά τη βόμβα. Το ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων είναι φανατικός αντιεμβιολιαστής.

«Προσωπικά είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να με αναγκάσει κάποιος να εμβολιαστώ για να μπορώ να ταξιδεύω» είπε και σιγά σιγά αποκαλύφθηκε ότι αυτή η κοσμοθεωρία του ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου.

Advertisement

Ενός παγόβουνου που κρύβει εξωγήινους, θεωρίες συνωμοσίας, μη πίστη στην ιατρική και συνάμα αποδοχή των εναλλακτικών θεραπειών, και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό ενός Βαλκάνιου που πιστεύει σε όλα αυτά.

Ο Βόσνιος γκουρού

Ο Τζόκοβιτς είναι φίλος και πιστεύει στα κηρύγματα ενός Βόσνιου γκουρού, του Σεμίρ Οσμάνατζιτς που επέστρεψε από τις ΗΠΑ στη Βοσνία και διδάσκει για το συμπαντική ενέργεια. Μάλιστα ο Νόβακ επισκέπτεται μαζί με τον Σεμίρ τη «Βοσνιακή πυραμίδα του Ήλιου» κοντά στο Βίσοκο και κάθεται με τις ώρες με το ένα χέρι να κοιτάει τον ουρανό και το άλλο τη γη, για να πάρει συμπαντική ενέργεια.

Η τηλεπάθεια

Θεωρεί την τηλεκινησία και την τηλεπάθεια «δώρα από αυτήν την ανώτερη πηγή, τον θεό, που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την ανώτερη δύναμη και τάξη στον εαυτό μας». Κάποτε προσέλαβε έναν θεραπευτή, τον Pepe Imaz, ο οποίος υποτίθεται ότι του δίδαξε την δύναμη της τηλεπάθειας με τεχνικές που περιλαμβάνουν ασκήσεις όπως «μεγάλες αγκαλιές».

Advertisement

Μάλιστα ο Pepe μύησε τον Νόβακ στη δύναμη που του προσφέρουν τα δέντρα και για την ακρίβεια η αγκαλιά των δέντρων. Τον μύησε μάλιστα και σε τελετές διαλογισμού. Για τον λόγο αυτό ο Τζόκοβιτς στα αποδυτήρια πριν από κάθε αγώνα κάνει συγκεκριμένες τελετουργικές κινήσεις που τον βοηθάνε να παραμένει συγκεντρωμένος.

Το 5G

Δεν είναι μόνο ο Νόνακ. Η σύζυγος του Γέλενα (πρώην πρωταθλήτρια στον στίβο) ανεβάζει συνεχώς βιντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram με διάφορες εξωφρενικές και πέραν λογικής, θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως για παράδειγμα το βίντεο που έλεγε ότι ο κοροναϊός έχει άμεση σχέση με το 5G. Τι και εάν το βίντεο έχει μαρκαριστεί από το Instagram ως «ψευδής πληροφορία», η Γέλενα εξακολουθεί να το προωθεί.

Advertisement

Οι εναλλακτικές θεραπείες

Το 2017 ο Τζόκοβιτς ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Αντρέ Αγκάσι για έναν τραυματισμό. Ο Σέρβος τενίστας αρνήθηκε να χειρουργηθεί όπως του είχαν πει οι γιατροί στον αγκώνα επειδή πίστευε ότι ο αγκώνας του θα επουλωθεί με εναλλακτικές, ολιστικές θεραπείες. Φυσικά απλά ταλαιπωρήθηκε μέχρι που το πήρε απόφαση και έναν χρόνο μετά έκανε την εγχείρηση και έγινε καλά.

Βέβαια είχαμε και συνέχεια. Ο Νόνακ όταν ξύπνησε μετά τη νάρκωση έκλαιγε με μαύρο δάκρυ επί 72 ώρες. Μάλιστα ο ίδιος είχε πει τότε στην Telegraph για την επέμβαση: «Κάθε φορά που σκέφτομαι τι έκανα, νιώθω σαν να πρόδωσα τον εαυτό μου». Τι και εάν μετά από 5 μήνες από τότε που τον γιάτρεψαν οι γιατροί και όχι οι εναλλακτικοί, ο Νόβακ κέρδισε το Wimbledon.

Το μολυσμένο νερό

Σε κάποιες συζητήσεις για τον διαλογισμό που είχε με διαδικτυακούς του φίλους, ο Σέρβος αθλητής , τους είχε αποκαλύψει πως μπορεί μόνο με τη θετική του σκέψη εάν συγκεντρωθεί να καθαρίσει ακόμη και μολυσμένο νερό.

Advertisement

Ο κοροναϊός

Ο Νόβακ με τη Γελένα συμμετείχαν ακόμα στο Αdria Tour. Μια οργάνωση που πραγματοποιούσε διάφορες εκδηλώσεις σε όλα τα Βαλκάνια, από πάρτι μέχρι κλειστά τουρνουά ποδοσφαίρου στα οποία συμμετείχαν ανεμβολίαστοι με στόχο να κολλήσουν, να νοσήσουν και να αποδείξουν πως η πανδημία είναι μια απλή ίωση.

Ποιος είναι

Όμως πέρα από αυτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένα κορυφαίος αθλητής παγκοσμίως. Έχει κερδίσει 20 Γκραν Σλαμ. Είναι παιδί του πολέμου. Γεννήθηκε το 1987 στο Βελιγράδι της τότε Γιουγκοσλαβίας και μεγάλωσε μέσα στον εμφύλιο πόλεμο. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών.

Γνώρισε την γυναίκα του, τότε Γελένα Ρίστιτς (σήμερα Γελένα Τζόκοβιτς) στο λύκειο, αρραβωνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, παντρεύτηκαν στις 10 Ιουλίου 2014 στο Σβέτι Στέφαν του Μαυροβουνίου, ενώ διατηρούσαν σχέση από το 2005. Έχουν μαζί δύο παιδιά, τον Στέφαν και την Τάρα.

Advertisement

Ο Νόβακ μιλά πέντε γλώσσες, σερβικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά. Οι γονείς του διατηρούν τρία εστιατόρια, το ένα από τα οποία ονομάζεται «Νόβακ». Ο ίδιος κατοικεί στο Μόντε Κάρλο.

Πριν λίγες ημέρες προσπάθησε να μπει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν, χωρίς να είναι εμβολιασμένος κατά του SARS-CoV-2 και τις αυστηρές συνθήκες εισόδου στη χώρα, έχοντας λάβει εξαίρεση από τα μέτρα από τους οργανωτές και το Τμήμα Υγείας της κυβέρνησης της Βικτώρια, παρά την αρνητική εισήγηση του Αυστραλιανού Υπουργείου Υγείας.

Η είσοδός του στη χώρα δεν έγινε δεκτή και εγκρίθηκε η απέλασή του, ενώ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι αν δεν είχε ικανή τεκμηρίωση για την εξαίρεσή του θα «έπαιρνε το επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: