Το Bitcoin κάνει το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2012 με σωρευτικές απώλειες 12%

Το Bitcoin κάνει το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2012 με σωρευτικές απώλειες 12%
Advertisement

Το χειρότερο ξεκίνημα από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας των κρυπτονομισμάτων έχει κάνει το Bitcoin μέσα στο 2022, καθώς έχει καταγράψει πτώση σε πέντε από τις έξι συνεδριάσεις του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σωρευτικά το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα έχει εμφανίσει απώλειες της τάξης του 12%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2012.

Advertisement

Η κατάσταση, όμως, είναι εξίσου απογοητευτική και για το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto παγκοσμίως, ενώ ο ευρύτερος δείκτης του Bloomberg «Galaxy Crypto» σημειώνει πτώση για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση όσο η Federal Rserve περιορίζει τη ρευστότητα» εκτιμά ο Jay Hatfield, επικεφαλής της Infrastructure Capital Advisors. «Το Bitcoin θα κλείσει το 2022 κάτω από τα 20.000 δολάρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin ξεκίνησε να διαπραγματεύεται το 2009, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Ωστόσο, τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης, οι πληροφορίες γι’ αυτό ήταν ελάχιστες.

Advertisement

Ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, σημειώνει ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει καταστεί βαρόμετρο στη μέτρηση της διάθεσης για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου, σε μια περίοδο που οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια και άρουν τα νομισματικά μέτρα στήριξης.

«Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια, αλλά την ευρύτερη διάθεση για ρίσκο, καθώς η Fed αποσύρει ρευστότητα από τις αγορές. Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις, όπως οι μη κερδοφόρες εταιρείες, οι μετοχές – meme και τα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά» εξηγεί, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Noelle Acheson, επικεφαλής της Genesis Global Trading, υποστηρίζει ότι η πτώση του Bitcoin αποδίδεται περισσότερο στους βραχυπρόθεσμους επενδυτές και λιγότερο στους μακροπρόθεσμους, κάτι το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί μη βλαπτικό για το μέλλον του νομίσματος.

Advertisement

To ίδιο πιστεύει και ο Hatfield, ο οποίος θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα το Bitcoin θα βγει κερδισμένο, καθώς η παγκόσμια οικονομία καθίσταται ολοένα και πιο ψηφιακή.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021, το Bitcoin ενισχύθηκε κατά περίπου 60%, καθώς μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές αποφάσισαν να διεισδύσουν στην αγορά, ενώ για πολλούς θεωρήθηκε ως ασφαλές καταφύγιο έναντι του πληθωρισμού.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: