Τρελάθηκε η Ράνια Τζίμα με τη δήλωση Καραμανλή πως «το κράτος στάθηκε όρθιο»

Τρελάθηκε η Ράνια Τζίμα με τη δήλωση Καραμανλή πως «το κράτος στάθηκε όρθιο»
Advertisement

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του Mega ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος με τις τοποθετήσεις του πραγματικά έκανε την παρουσιάστρια Ράνια Τζίμα να απορεί με το αν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα των όσων έγιναν- και ευτυχώς δεν ήταν δραματικά, μάλλον από τύχη- στην Αττική Οδό, αλλά και γενικότερα με τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Ο Υπουργός είδε το Κράτος να στέκεται όρθιο, αλλά μετά τις παρεμβάσεις –επισημάνσεις της Ράνιας Τζίμα ότι, δεν είναι έτσι τα πράγματα και δεν υπήρξε καμία «διαχείριση της κρίσης» όπως είπε, αλλά ήταν «εκτός ελέγχου», τότε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άλλαξε γνώμη και μίλησε για «πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο» και «απίστευτη ταλαιπωρία και αστοχία».

Advertisement

Ο διάλογος που είχαν:

Καραμανλής: Το κράτος στάθηκε όρθιο και για πρώτη φορά καλεί τους πολίτες…

Τζίμα: Που στάθηκε όρθιο το κράτος κ. Υπουργέ; Με συγχωρείται, μας ακούει ο κόσμος που το έζησε στο πετσί του. Αυτή ήταν η εικόνα μιας χώρας που πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι αυτή θέλουμε να έχει η χώρα μας.

Καραμανλής: Έγινε μια διαχείριση κρίσης…

Τζίμα: Δεν έγινε καμία διαχείριση κρίσης, βιώσαμε μία κρίση που ήταν εκτός ελέγχου κ. Υπουργέ…

Καραμανλής: Κυρία Τζίμα θα μου επιτρέψετε να απαντήσω; Αν μου επιτρέπεται… Αν έχετε τελειώσει την ερώτησή σας.

Τζίμα: Παρακαλώ…

Advertisement

Καραμανλής: Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ότι έχετε δίκιο. Υπήρξε ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Υπήρξε αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία και αστοχία. Έγινε όμως από χτες μια τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής να απεγκλωβιστούν 3.500 άνθρωποι και 2.500 οχήματα από την Αττική Οδό, πράμα το οποίο έγινε. Μετά από καθυστέρηση; Μετά από καθυστέρηση. Μετά από ταλαιπωρία; Μετά από ταλαιπωρία. Θεωρώ και αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλί.

Από κει και πέρα, ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης και χωρίς περιστροφές ζητήσαμε συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά αυτό δε δικαιολογεί τα πάντα».

Advertisement

Τόνισε πως: «Καταλάβουνε τον θυμό, την απογοήτευση και τα νεύρα όλων. Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από όλους του παραχωρησιούχους ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε αυτές τις εικόνες ντροπής. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το χάος της «Ελπίδας».

Επεσήμανε δε ότι «ο παραχωρησιούχος (σ.σ. η Αττική Οδός) έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση του δρόμου. Είχαν γίνει όλες οι συσκέψεις, είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι η πρώτη φορά που ζητείται από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλλει αποζημίωση για τα όσα συνέβησαν και για την ταλαιπωρία των πολιτών:

Advertisement

«Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε στην Ευρώπη. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ, ενός γενναίου ποσού.

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί με το ύψος του ποσού, όλοι συμφωνούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πέρα από αυτό, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και οι καμπάνες θα είναι βαριές. Σε αυτό δεσμευόμαστε και θα το κάνουμε.

«Δεσμευόμαστε ότι δε θα καλύψουμε ευθύνες. Θα εξετάσουμε τι έχει γίνει, ποιος έχει την ευθύνη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το χρηματικό ποσό των 2.000 που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρία. Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: