Βόμβα από ΔΟΕ: Θα αφαιρέσει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν η FIFA επιμείνει σε Μουντιάλ κάθε διετία

Βόμβα από ΔΟΕ: Θα αφαιρέσει το ποδόσφαιρο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν η FIFA επιμείνει σε Μουντιάλ κάθε διετία
Advertisement

H ΔΟΕ απειλεί να βγάλει το ποδόσφαιρο από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε περίπτωση που η FIFA επιμείνει στο σχέδιό της για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Μιλώντας στους «Times», ένα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, είπε:

Advertisement

«Στη γλώσσα της ΔΟΕ, το μήνυμα προς τη FIFA είναι πολύ πιο ξεκάθαρο απ’ όσο φαίνεται: αν θέλετε το ποδόσφαιρο να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγκαταλείψτε τα σχέδια για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια».

Μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μιλώντας σήμερα στο Πεκίνο με αφορμή την 139η Σύνοδο της ΔΟΕ, απέρριψαν επίσης την προοπτική διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Φόβοι και ανησυχίες για το Μουντιάλ κάθε δύο έτη

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά και θα έθετε σε κίνδυνο τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ και πρέπει να κάνουν αποθεραπεία και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Advertisement

Ως εκ τούτου, ζητώ να σταματήσει αυτή η προσπάθεια που είναι ασυμβίβαστη με τις Ολυμπιακές μας αξίες» είπε ο Αλγερινός πρόεδρος των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, Μουσταφά Μπεράφ.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεργάζεται με αλληλεγγύη με άλλα αθλήματα και διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αθλητισμός είναι για όλους και χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ του αθλητισμού» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης πρώην αθλητής του πινγκ πονγκ, Ριού Σέουνγκ-Μιν, μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: