Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο, τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο, τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα
Advertisement

Μπορεί ο καιρός να εμφάνισε βελτίωση αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλεάρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ αναμένεται να πέσει χιόνι σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Advertisement

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι άστατος ενώ τη νέα εβδομάδα έρχεται πολύ κρύο και πιθανόν τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι πολύ χαμηλά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Με διαδοχικές κακοκαιρίες αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας διατηρώντας το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό και την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, τη νέα εβδομάδα αναμένουμε περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με πολικές αέριες μάζες να κατέρχονται από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία και φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με αυξημένες τις πιθανότητες να δούμε τα χιόνια ακόμη και γύρω από την πόλη της Αθήνας.

Advertisement

Χιόνια και στην Αττική την ερχόμενη εβδομάδα

Και αν το χιόνι δημιουργεί σε αρκετούς ένα ευχάριστο συναίσθημα και κυρίως βέβαια στα παιδιά (αν και μετά τον τελευταίο χιονιά και τα προβλήματα που αυτός έφερε πολλοί ενδεχομένως να έχουν διαφορετική γνώμη), αυτό το κύμα ψύχους που φαίνεται να κατεβαίνει τις επόμενες ημέρες, πολύ πιθανό να μας βάλει και σε έντονες σκέψεις με δεδομένο την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας.

Αυτό γιατί η ροή των αερίων μαζών τις επόμενες ημέρες θα είναι από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου και προφανώς μέρος των αερίων μαζών που θα φτάσουν στη χώρα μας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, θα περνούν και από την περιοχή της Ουκρανίας με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα κι όχι μόνο.

Η ατμόσφαιρα διαθέτει μηχανισμούς κάθαρσης (υγρή-ξηρή εναπόθεση), όπου με αυτή τη διαδικασία απομακρύνονται χημικά στοιχεία προς την επιφάνεια.

Advertisement

Η υγρή εναπόθεση λαμβάνει χώρα όταν έχουμε βροχές, χιόνια κτλ ενώ στην ξηρή εναπόθεση τα στοιχεία αυτά απομακρύνονται με την κίνηση των αερίων μαζών. Τώρα σε ότι αφορά την συγκεκριμένη περιοχή, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι βρίσκεται εκεί και ποιος προφανώς είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων μας.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μας έχουμε σημειώσει με τα πορτοκαλί βέλη τη ροή των αερίων μαζών όπου με το βαθύ μπλε χρώμα αποτυπώνεται το κύμα ψύχους που αναμένεται να ξεχυθεί προς τη γειτονιά μας.

Μακάρι σύντομα να λάβει τέλος αυτός ο εφιάλτης του πολέμου που ζούμε ο οποίος θα αφήσει πίσω του πολλές δυσάρεστες συνέπειες για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον γενικότερα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε πόλεμο.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!»

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: