Ο άγνωστος λόγος που ο νεροχύτης της κουζίνας μας βρίσκεται σχεδόν πάντα σε παράθυρο

Ο άγνωστος λόγος που ο νεροχύτης της κουζίνας μας βρίσκεται σχεδόν πάντα σε παράθυρο
Advertisement

Είναι από τις λεπτομέρειες που δεν προσέχουμε, δεν δίνουμε σημασία, ίσως γιατί τις θεωρούμε δεδομένες, κάτι de facto, αλλά να μου έρχεται η ώρα να αναρωτηθούμε.

Όπως ένας φίλος στο Reddit, που θέλησε να ανακαινίσει την κουζίνα του και ανακάλυψε πως… ο νεροχύτης είναι πάντα στο παράθυρο.

Advertisement

Είχε σκοπό να το αλλάξει αυτό, αλλά έφτασε στο σημείο να αναρωτηθεί… «μήπως τρελάθηκα για να σκέφτομαι αυτό το πράμα;».

Εύλογα λοιπόν ξεσήκωσε μια μεγάλη κουβέντα, πάνω από 200 άνθρωποι σχολίασαν, ωστόσο νομίζουμε πώς έχουμε την απάντηση!

«Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια ανακαίνιση στην κουζίνα και συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε εύκολα να μετακινήσουμε τον νεροχύτη της κουζίνας μας μακριά από το παράθυρο, για να μας δώσει περισσότερο ωφέλιμο χώρο στον πάγκο.

Advertisement

Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δει ποτέ νεροχύτη κουζίνας που να μην είναι μπροστά σε παράθυρο. Υπάρχει λόγος για αυτό; Το να κοιτάς έξω από το παράθυρο ενώ πλένεις τα πιάτα είναι απλώς κάτι… βρετανικό; Ή μήπως τρελαίνομαι και προτείνω έναν νεροχύτη χωρίς παράθυρο;».

Αυτή ήταν η απορία του και αμέσως η κουβέντα «άναψε». Όπως είπαμε όμως η απάντηση δόθηκε και όχι με λόγια του αέρα, αλλά παραθέτοντας αναφορές από ειδικούς της κουζίνας του KDCUK.

«Ο απλός λόγος για τον οποίο οι νεροχύτες της κουζίνας τοποθετούνται παραδοσιακά κάτω από το παράθυρο, είναι γιατί το παράθυρο βρίσκεται, προφανώς, σε έναν εξωτερικό τοίχο.

Advertisement

Όσον αφορά τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, η χρήση όσο το δυνατόν πιο κοντού σωλήνα από τον νεροχύτη μέχρι την αποχέτευση είναι όχι μόνο η πιο αποτελεσματική αλλά και η φθηνότερη» ανέφερε ο χρήστης ενώ συμπλήρωσε: «Επίσης, επειδή εκεί περνάει το φυσικό φως».

Ένα άλλο άτομο σχολίασε: «Πάντα πίστευα ότι οι νοικοκυρές θα μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά να παίξουν έξω και να τα παρακολουθούν από εκεί ενώ πλένουν τα πιάτα!». Όχι ότι είναι (εντελώς) λάθος…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: