Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι Έλληνες δεν κρυώνουν, απλά δε βάζουν πετρέλαιο και βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι Έλληνες δεν κρυώνουν, απλά δε βάζουν πετρέλαιο και βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους»
Advertisement

Για το κύμα ακρίβειας και την αύξηση στις τιμές της βενζίνης μίλησε το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη: «Η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ακούς για πόλεμο κάθε μέρα στα κανάλια, σε όλον τον πλανήτη … η κατανάλωση πέφτει. Τι κάνει ο άλλος; Μαζεύεται».

Advertisement

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε ο υπουργός για το κύμα ακρίβειας

Στην ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη αν έχει ο υπουργός Ανάπτυξης την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη και δεν παίρνει πετρέλαιο για ψυχολογικούς λόγους, σχολιάζοντας ότι επειδή είναι ακριβά δεν παίρνει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Η οικονομία είναι ψυχολογία».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:«…Πρώτα απ’ όλα δεν κρυώνει ο κόσμος. Ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς… Μην ανησυχεί ο κόσμος, είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά είμαστε από πάνω (…)

Δεν βάλαμε εμείς τον Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία, μόνος του το έκανε. Αυτό έχει συνέπειες. Θα τις πληρώσουμε όλοι αναγκαστικά, αφού έκανε πόλεμο τι να κάνουμε τώρα; Να πάω εγώ να πολεμήσω τον Πούτιν; Μπορώ;»

«Θα τα καταφέρουμε, όπως τα καταφέραμε και με την πανδημία» δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: