Σκότωσε τα παιδιά για να κάνει τη ζωή της: Η 26χρονη Μήδεια της Θεσσαλονίκης που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερη

Σκότωσε τα παιδιά για να κάνει τη ζωή της: Η 26χρονη Μήδεια της Θεσσαλονίκης που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερη
Advertisement

Η υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα και η εξέλιξη που πήρε μετά την σύλληψη της 33χρονης μητέρας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μία ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταφέρει το grtimes.gr, το 1985 μια 26χρονη μητέρα στο Ελευθέριο – Κορδελιό, δολοφόνησε τα δύο της παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών και αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο στο τρίτο, μόλις τριών ετών. Οι τίτλοι των εφημερίδων εκείνης της εποχής έκαναν λόγο για μια «σύγχρονη Μήδεια».

Advertisement

Σύμφωνα με την έρευνα του σχετικού δημοσιεύματος, η 26χρονη μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών είχε δολοφονήσει τον 7χρονο Ζήση και την 6χρονη Μαρία και μόλις μια εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί, την Αλεξάνδρα, που τότε ήταν τριών ετών.

Θεσσαλονίκη: Πώς η σύγχρονη «Μήδεια» δολοφόνησε τα δύο από τα τρία παιδιά της

Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έχοντας ήδη βαριά συμπτώματα από τα χάπια που της έδινε η μητέρα της για να την σκοτώσει, όπως είχε κάνει με τα άλλα δύο της παιδιά.

Ωστόσο κάποια στιγμή η 3χρονη άρχισε να ξεροβήχει σαν να πνίγεται και κινητοποιήθηκε ένας γιατρός που την βοήθησε να φτύσει ένα από τα συνολικά τρία χάπια που της έδωσε η «μάνα» της για τελευταία φορά.

Advertisement

Το τοξικολογικό εργαστήριο αποκάλυψε τι είδους χάπια ήταν αυτά, με το κουβάρι του μυστηρίου να αρχίσει να ξετυλίγεται.

Η μητέρα ομολόγησε τις φριχτές πράξεις της και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης. Ο σύζυγος της 26χρονης που ήταν οδοκαθαριστής στον δήμο είχε δηλώσει τότε για την σύζυγό του. «Την έπιασα μια φορά με έναν γείτονα 60χρόνων μέσα στο σπίτι μας και μαλώσαμε άσχημα.

Τη χτύπησα και της είπα να μην ξαναπατήσει αυτός το πόδι του στο σπίτι μας. Μετά από αυτήν τη φασαρία, αυτός δεν ξανάρθε, αλλά άρχισαν να αρρωσταίνουν τα παιδιά μας, το ένα μετά το άλλο» είχε αναφέρει.

Advertisement

Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η 26χρονη ήθελε να ξεφορτωθεί τα παιδιά της για να κάνει ελεύθερη ζωή, είχαν εκφράσει και γείτονες του ζευγαριού που υποστήριζαν επίσης ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Θεσσαλονίκη: Τι υποστήριζε τότε η 26χρονη για τα παιδιά της;

Η δολοφόνος υποστήριζε ότι τα παιδιά της ήταν επιληπτικά, και δεν μπορούσε να τα βλέπει να υποφέρουν. Φέρεται να είχε πει ότι ήθελε να τα εξοντώσει και στη συνέχεια να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η ίδια φέρεται να είχε συλλάβει το σχέδιο της ήδη από το 1984, όταν η 6χρονη Μαρία έπαθε για πρώτη φορά ένα επιληπτικό επεισόδιο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

Advertisement

Στην προσπάθεια της να δολοφονήσει τα παιδιά της, είχε αποκαλυφθεί ότι αγόρασε από διαφορετικά φαρμακεία συσκευασίες με τα χάπια, αρχίζοντας να το χορηγεί στα παιδιά της.

Πρώτο της θύμα η 6χρονη Μαρία που χρειάστηκε πολύμηνη νοσηλεία, καθώς ήταν σε λήθαργο λόγω των χαπιών που της έδινε, μέχρι που τελικά το παιδί απεβίωσε.

Αμέσως μετά προετοίμαζε τον θάνατο του 7χρονου Ζήση, που επίσης έλεγε ότι έπασχε από επιληψία. Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αδελφούλας του, ο Ζήσης εισάγεται στο νοσοκομείο και κοιμόταν σχεδόν μόνιμα.

Τα δύο παιδιά βρίσκονταν συνεχώς σε ύπνωση, με τη μάνα να τους δίνει χάπια στα κρυφά, πριν αυτά συνέλθουν από αυτά που είχαν ήδη πάρει.

Advertisement

Κάποια στιγμή το νοσοκομείο αποφάσισε να στείλει τα παιδιά σε νοσοκομείο στο Λονδίνο για εξετάσεις, με τους γιατρούς να πιστεύουν ότι έπασχαν από κάποιας μορφής εγκεφαλίτιδα, μη μπορώντας να εξηγήσουν διαφορετικά τα συμπτώματα τους.

Η μητέρα πήγε στο Λονδίνο μαζί με τα παιδιά, ωστόσο εκεί, στο νοσοκομείο της Βρετανικής πρωτεύουσας ο Ζήσης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δύο μέρες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και λίγο αφότου κηδεύτηκε ο 7χρονος, η ίδια άρχισε να αυξάνει τις δόσεις του χαπιού στην Αλεξάνδρα, η οποία νοσηλεύτηκε και πάλι, έχοντας τα ίδια συμπτώματα.

Μια μέρα, η αδίστακτη γυναίκα έδωσε τρία χάπια στη μικρή, ένα από τα οποία κατάφερε να βγάλει γιατρός του νοσοκομείου, στέλνοντας το για ανάλυση και αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για το βαρβιτουρικό φάρμακο.

Advertisement

Οι γιατροί ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές και καθώς κανείς δεν ήταν ακόμα σε θέση να πει με βεβαιότητα ποιος τα χορηγούσε , στον θάλαμο της Αλεξάνδρας εγκαταστάθηκαν δύο αστυνομικίνες παριστάνοντας τις νοσοκόμες, για να βρουν τον ένοχο.

Η μάνα έμενε μόνιμα στο δωμάτιο, αλλά δεν έβρισκε την ευκαιρία να ξαναδώσει το φάρμακο με τη συνεχή παρουσία των αστυνομικών. Από τότε η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται διαρκώς και αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στην 26χρονη.

Η 26χρονη «Μήδεια» ήταν στη φυλακή από το 1985 μέχρι και πρόσφατα οπότε και αποφυλακίστηκε, κατοικώντας πλέον σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: