Η Μενεγάκη για την απόφαση να κάνει παιδί στα 45 της: «Είπα στον εαυτό μου “Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια”»

Advertisement

Για την απόφασή της να κάνει παιδί στα 45 της χρόνια, μίλησε η Ελένη Μενεγάκη, απαντώντας σε όσους την κατέκριναν για το τέταρτο παιδί που έφερε στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι, η Ελένη Μενεγάκη απέκτησε την κορούλα της, Μαρίνα ενώ είχε κλείσει ήδη τα 45 έτη.

Advertisement

«44 έμεινα έγκυος, 45 γέννησα. Δεν με απασχολούσε ποτέ τι θα σκεφτεί ο καθένας για το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό που κάνω τι αντίδραση μπορεί να έχει από τους άλλους.

Θεωρώ πάντα ότι ο καθένας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο. Μπορεί να άκουσα έναν – δεν θέλω να ονοματίσω – που είπε «γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη»… Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας», είχε πει η παρουσιάστρια πριν λίγα χρόνια στην εκπομπή της.

«Είμαι εγώ ευτυχισμένη; Κατάφερα να αποκτήσω παιδί; Το έχω σήμερα και το λατρεύω και το κοιτάζω και δεν το πιστεύω ακόμα; Το κοιτάζω και λέω δικό μου; Το έκανα; Μου βγάζω το καπέλο εμένα! Λέω «Θεέ μου ευχαριστώ!» και μετά «Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»!

Δηλαδή, εγώ αυτοθαυμάζομαι γι’ αυτό και θαυμάζω κάθε γυναίκα όποια γυναίκα έχει την ψυχική αντοχή, είτε έχει παιδιά είτε δεν έχει, να δημιουργήσει οικογένεια, να κάνει το πρώτο της παιδί σε μια ηλικία που τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Advertisement

Πρέπει ο άλλος να το θέλει πάρα πολύ για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπράβο πρέπει να λέμε. Αλλά και να μη λένε, δεν πειράζει! Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του, όχι να ακούει τι θα πει ο ένας και ο άλλος».

«Μπορεί να είσαι 45 αλλά, η ενέργειά σου, η διάθεσή σου, ακόμα και η εμφάνισή σου να δείχνει μια 35αρα. Μήπως αυτό βοηθάει να αισθάνεσαι κι εσύ καλύτερα και να μη σε κοιτάνε και λίγο περίεργα;

Αυτοί που δεν σε ξέρουν λέω, γιατί αυτοί που σε ξέρουν είναι λίγοι. Μπορεί ποτέ ο δικός σου περίγυρος να σε κρίνει; Δεν σε αγαπάει αν το κάνει», είχε αναφέρει η Ελένη μενεγάκη.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: