Ο δρομέας που… βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα από ένα Tesla! Συναγωνίστηκε ένα Model 3 και κατάφερε να το κερδίσει

Ο δρομέας που… βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα από ένα Tesla!  Συναγωνίστηκε ένα Model 3 και κατάφερε να το κερδίσει
Advertisement

Ο άνθρωπος ενάντια στις μηχανές έχει ελάχιστες ελπίδες να κερδίσει, όμως υπάρχουν και μερικοί… υπεράνθρωποι που πραγματικά, γράφουν τους κανόνες από την αρχή.

Ο Robbie Balenger ανήκει στην κατηγορία των ultrarunners και αποφάσισε να τα βάλει με ένα Tesla Model 3 Standard Range.

Advertisement

Η… δοκιμή αυτονομίας που έκανε ο δρομέας με το Tesla ξεκίνησε από το Όστιν και η γραμμή τερματισμού ορίστηκε εκεί που το αυτοκίνητο έμεινε από μπαταρία. Αυτό έγινε 390 χιλιόμετρα μετά, οπότε αυτός ήταν και ο στόχος του Balenger.

Μέσα στις πρώτες 24 ώρες κατάφερε να καλύψει 160 χιλιόμετρα. Ξεκουράστηκε λίγο και συνέχισε, ωστόσο τη δεύτερη ημέρα της προσπάθειάς του τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, γεγονός που τον οδήγησε να «ρίξει» το ρυθμό του.

Συνολικά η διαδικασία κράτησε 77 ώρες, μεταξύ 11 και 14 Απριλίου. Η θερμοκρασία βρισκόταν σταθερά από τους 20 βαθμούς Κελσίου έως τους 26,5 βαθμούς Κελσίου και ο δρομέας «έκαιγε» 500 θερμίδες κάθε ώρα.

Advertisement

Το εντυπωσιακό είναι ότι κάλυπτε πολλά χιλιόμετρα την ημέρα αλλά με ελάχιστο ύπνο, περίπου 2 ώρες στα ενδιάμεσα διαλείμματα που έκανε.

Φυσικά είχε καθοδήγηση από ειδικούς στην υψηλή αντοχή προπονητές και διατροφολόγους που ήξεραν ακριβώς πόσο έπρεπε να φάει προκειμένου να ολοκληρώσει την απαιτητική προσπάθειά του έχοντας τις απαραίτητες δυνάμεις, αλλά χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό του.

Σήμερα, ο Robbie Balenger είναι 37 ετών και δείχνει να είναι σε μεγαλύτερη φόρμα από ποτέ. Ο μικρός τραυματισμός που είχε κατά τη διάρκεια του challenge με το Tesla ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα και δηλώνει έτοιμος για την επόμενη πρόκληση, ο οποία θα έχει ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα για να τρέξει!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: