Φpικτός θάνατος για 53χρονο στα Χανιά: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι

Φpικτός θάνατος για 53χρονο στα Χανιά: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
(φωτ. αρχείου)
Advertisement

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται τελικά ο θάνατος του 53χρονου άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της οδού Κύπρου στα Χανιά, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, από τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο όπου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων προέκυψε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρωπογενή παράγοντα με χρήση εύφλεκτων υλικών.

Advertisement

Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής που έκανε αυτοψία, διαπίστωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρώπινο χέρι και, αρχικά, υπήρχε η εκτίμηση ότι την είχε προκαλέσει το θύμα, είτε για να βάλει τέλος στη ζωή του ή για να ζεσταθεί αλλά οι φλόγες τον τύλιξαν με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διαφύγει.

Όμως, η νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή, αποκάλυψε ότι το θύμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως αποκαλύφθηκε, πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα που ερευνάται αν ήταν άστεγος. Την προανάκριση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ανέλαβε η Ασφάλεια Χανίων, η οποία παρέλαβε από την Πυροσβεστική όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει.

Advertisement

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανεύρεσης απανθρακωμένου πτώματος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.05.2022 στα Χανιά.

Ειδικότερα από τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο όπου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων προέκυψε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρωπογενή παράγοντα με χρήση εύφλεκτων υλικών. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 53χρονο ημεδαπό.

Στη συνέχεια και κατόπιν της Ιατροδικαστικής εξέτασης (νεκροψία-νεκροτομή) του πτώματος, πρόεκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, καθόσον το πτώμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων λόγω αρμοδιότητας, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: