Πέθανε ο θείος τους και κληρονόμησαν ένα παλιό γκαράζ, μόλις τον άνοιξαν… έτριβαν όλοι τα μάτια τους

Πέθανε ο θείος τους και κληρονόμησαν ένα παλιό γκαράζ, μόλις τον άνοιξαν… έτριβαν όλοι τα μάτια τους
Advertisement

Όταν ο Dr. Harold Carr πέθανε, άφησε όλα του τα υπάρχοντα στην οικογένειά του, μαζί και το σκονισμένο γκαράζ. Κανένας από την οικογένεια δεν περίμενε ότι θα υπήρχε κάτι σημαντικό μέσα σε αυτό το γκαράζ, ωστόσο, έκαναν λάθος!

Την άνοιξη του 2007, ο 89χρονος γιατρός Harrold Carr πέθανε στην πόλη του το Newcastle. Μετά τον θάνατο του, ο ηλικιωμένος άντρας κατάφερε να ξαφνιάσει την οικογένεια του καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν ένας φανατικός συλλέκτης.

Advertisement

Η οικογένεια του κληρονόμησε το σκονισμένο του γκαράζ το οποίο περιείχε μια μεγάλη έκπληξη. Ο ανιψιός του Carr άνοιξε το γκαράζ και βρήκε κάτι που δεν περίμενε να βρει ούτε στα όνειρα του.

Το περιεχόμενο του γκαράζ που τους άφησε άφωνους

Όλοι ήξεραν ότι ο δόκτωρ Dr Harrold Carr ζούσε απομονωμένος τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ζούσε σαν ερημίτης κατά κύριο λόγο εξαιτίας μιας ψυχαναγκαστικής διαταραχής από την οποία έπασχε (OCD).

Ποτέ δεν πέταγε τίποτε και είχε αρχίσει να συλλέγει όλο και περισσότερα πράγματα. Ο Carr λάτρευε τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και οτιδήποτε είχε σχέση με περιπέτεια. Στον αποθηκευτικό του χώρο, συνέλλεγε κυρίως αυτοκίνητα, αλλά κανένας δεν ήξερε πραγματικά πόσα είχε και τι είδος αυτοκίνητα κρατούσε στο γκαράζ του.

Advertisement

Όταν ο ανιψιός του άνοιξε τις πόρτες του γκαράζ, βρήκε ένα σκονισμένο αλλά ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο παγκοσμίως γνωστό: μια παλιά Bugatti.

Κανένας δεν γνώριζε ότι ο ηλικιωμένος άντρας είχε αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο στο γκαράζ του, αφού ζούσε μόνος στο σπίτι του. Το μοντέλο ήταν μια Bugatti 57 SC Atalante #57502 από το 1937, το οποίο ήταν ένα από τα μόλις 43 αυτοκίνητα αυτού του είδους που δημιούργησε ο κατασκευαστής.

Περεταίρω έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή η σπάνια Bugatti είχε πολλούς ιδιοκτήτες, ένας από τους οποίους ήταν ο οδηγός αγώνων Francis Curzon.

Η Bugatti πουλήθηκε στον Δρ Dr Carr το 1955. Παρόλα αυτά, αφού η άδεια του αυτοκινήτου είχε λήξει, το αυτοκίνητο έμεινε κρυμμένο στο γκαράζ από το 1960.

Advertisement

Ο Carr αγόρασε το αυτοκίνητο έναντι 985 λιρών, ένα μεγάλο ποσό για την δεκαετία του 50. Αφού η οικογένεια βρήκε το αυτοκίνητο, το επισκεύασαν και τελικά το πούλησαν σε μια δημοπρασία έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 3.5 εκατομμύρια ευρώ).

Το ποσό αυτό μοιράστηκε σε όλα τα μέρη της οικογένειας, τα οποία όπως ήταν φυσικό δεν περίμεναν ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: