Chanel: Τα δύο άγνωστα αδέρφια που πλουτίζουν πουλώντας τσάντες 9.500 δολαρίων

Chanel: Τα δύο άγνωστα αδέρφια που πλουτίζουν πουλώντας τσάντες 9.500 δολαρίων
Advertisement

Κατά 37% πλουσιότερα έγιναν τα αδέρφια Wertheimer, με την περιουσία της οικογένειας που βρίσκεται πίσω από τον οίκο Chanel να αγγίζει πλέον τα 90 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Πίσω από αυτή την «εκτίναξη» της περιουσίας βρίσκεται η αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για πολυτελή προϊόντα.

Advertisement

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι αυξήθηκαν και οι τιμές των προϊόντων Chanel, με αποτέλεσμα ο οίκος να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα κερδοφορίας του.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η μικρή κλασική τσάντα της Chanel πωλούνταν τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ αντί 8.200 δολαρίων (8.800 ευρώ), δηλαδή 60% ακριβότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Στο κατάστημα του οίκου στο Παρίσι, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μόνο μία τσάντα κάθε φορά και πρέπει να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν και άλλη.

Advertisement

Στη Σεούλ, αγοραστές έκαναν ουρά έξω από το κατάστημα της Chanel από τις 05:00 τα ξημερώματα, προκειμένου να αποκτήσουν μία τσάντα των 9.500 δολαρίων.

Ο 73χρονος Alain και ο 71χρονος Gerard Wertheimer ανήκουν στην οικογένεια που ίδρυσε την Les Parfums Chanel το 1924, για να παράγει και να διανέμει το άρωμα No. 5 της σχεδιάστριας Coco Chanel.

Μετά τον θάνατο του πατέρας τους, Jacques, το 1996, τα δύο αδέρφια έχουν πάρει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας Chanel, αλλά προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: