Νεογέννητο εγκαταλείφθηκε σε λάκκο πριν 36 χρόνια και τώρα η μητέρα κατηγορείται για φόνο

Advertisement

Μια γυναίκα από τη Μασαχουσέτη συνελήφθη σε σχέση με το θάνατο ενός νεογέννητου βρέφους το 1985 στο Φρέντσβιλ του Μέιν.

Ένας σκύλος βρήκε το εγκαταλελειμμένο νεογέννητο σε ένα λάκκο με χαλίκια στις 7 Δεκεμβρίου 1985 και το μετέφερε λιγότερο από 200 μέτρα μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη του, σύμφωνα δελτίο τύπου της Πολιτειακής Αστυνομίας του Μέιν (MSP).

Advertisement

Οι αρχές κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν τη διαδρομή του σκύλου στην τοποθεσία όπου η έρευνά τους έδειξε ότι το μωρό γεννήθηκε και εγκαταλείφθηκε σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η υπόθεση παρέμενε κλειστή για σχεδόν 40 χρόνια.

Ωστόσο τη Δευτέρα, η αστυνομία συνέλαβε την 58χρονη Lee Ann Daigle στο σπίτι της και της απήγγειλε κατηγορίες για φόνο.

Οι αρχές μπόρεσαν να την αναγνωρίσουν χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως το DNA και η γενετική γενεαλογία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Advertisement

«Αυτή η υπόθεση ήταν το αποκορύφωμα δεκαετιών έρευνας από δεκάδες πρώην και νυν αστυνομικούς που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την αναζήτηση απαντήσεων και δικαιοσύνης για τη Baby Jane Doe», ανέφερε η ανακοίνωση του MSP.

Η 58χρονη εκδόθηκε στο Μέιν και κρατείται στη φυλακή της κομητείας Aroostook στο Houlton, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.

Η Daigle εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο την Τρίτη και ο δικαστής διέταξε να κρατηθεί χωρίς εγγύηση, σύμφωνα με το CNN.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: