Κι όμως, η Rolls-Royce θα δώσει για πρώτη φορά επίδομα κρίσης στους εργαζομένους της

Κι όμως, η Rolls-Royce θα δώσει για πρώτη φορά επίδομα κρίσης στους εργαζομένους της
Advertisement

Η Rolls-Royce πρόκειται να δώσει σε περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους ένα επίδομα 2.000 λιρών για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία κάνει μια τέτοια κίνηση.

Το επίδομα θα πάει στους υπαλλήλους και στα κατώτερα στελέχη, τα οποία εδρεύουν κυρίως στις δύο μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ντέρμπι και το Μπρίστολ της Αγγλίας.

Advertisement

Ειδικότερα, θα αφορά το 70% του εργατικού δυναμικού της Rolls-Royce που, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμεί περίπου τις 20.000 άτομα.

Εκπρόσωπος της Rolls-Royce είπε ότι «η εταιρεία προσφέρει στην πλειονότητα του προσωπικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα εφάπαξ ποσό 2.000 λιρών σε μετρητά για να τους βοηθήσει στο υπάρχον δυσχερές οικονομικό κλίμα».

Είπε ότι «ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία πλήρωσε ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό που δεν συνδέεται με την απόδοση, αλλά με εξωγενείς συνθήκες».

Advertisement

Το ετήσιο κόστος της αγοράς τροφίμων αναμένεται να επιβαρυνθεί με 380 λίρες φέτος. Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων εκτινάχθηκε στο 8,3% τον τελευταίο μήνα.

Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν αυξηθεί σε ποσά ρεκόρ και ο επίσημος ρυθμός πληθωρισμού έφτασε στο υψηλό 40 ετών του 9% τον Απρίλιο.

Το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν τις 3.000 λίρες στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της ερευνητικής εταιρείας Cornwall Insight.

Advertisement

Περίπου 3.000 μέλη του προσωπικού της Rolls-Royce – κυρίως junior managers – θα λάβουν το εφάπαξ χρηματικό ποσό τον Αύγουστο, ενώ οι υπόλοιποι 11.000 εργαζόμενοι, που εκπροσωπούνται από το σωματείο Unite, θα το λάβουν μόλις εγκριθεί από το σωματείο.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης σε αυτούς τους 11.000 εργαζόμενους στα καταστήματά της 4% αύξηση μισθού, από τον Μάρτιο. Να σημειωθεί πως ο μέσος μισθός μεταξύ αυτών είναι 40.000 £ ετησίως.

Ο εκπρόσωπος είπε: «Επιπλέον, προσφέρουμε στο προσωπικό του καταστήματός μας την υψηλότερη ετήσια αύξηση μισθού για τουλάχιστον μια δεκαετία, από τον Μάρτιο, και μαζί αυτά τα μέτρα αντιπροσωπεύουν αύξηση μισθού περίπου 9% για αυτούς».

Advertisement

Τα κατώτερα διευθυντικά στελέχη είχαν ήδη αύξηση μισθού τον Μάρτιο, κατά μέσο όρο 2,5% σε συμφωνία με τα άλλα στελέχη της εταιρείας και αμείβονται περισσότερο από τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα που δεν εκπροσωπούνται από το συνδικάτο έλαβαν επίσης κατά μέσο όρο αύξηση μισθού 2,5% τον Μάρτιο, αλλά εάν το συνδικάτο αποδεχθεί τη συμφωνία αμοιβών 4%, η Rolls-Royce θα αυξήσει επίσης τις αμοιβές του μη συνδικαλισμένου προσωπικού των καταστημάτων κατά 1,5% στο ίδιο πακέτο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: