Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Τζούμας που έφυγε σε ηλικία 78 ετών – Οι ατάκες του που άφησαν εποχή

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Τζούμας που έφυγε σε ηλικία 78 ετών – Οι ατάκες του που άφησαν εποχή
Advertisement

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Ο ηθοποιός με το φουλάρι, ο Αθηναίος με το ιδιαίτερο ντύσιμο, ο ραδιοφωνικός παραγωγός με τους φανατικούς ακροατές εξέπνευσε εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η καριέρα του ήταν αναμφίβολα μεγάλη, έχοντας περάσει από ελληνικές ταινίες σταθμούς όπως: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ρεμπέτικο, «Happy day», Ο δράκουλας των Εξαρχείων. κ.α.

Advertisement

Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος. Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές «Οι Απαράδεκτοι», «Οι Τρεις Χάριτες», «Οι Μεν και οι Δεν».

Αυτές είναι μερικές από τις ατάκες του Κωνσταντίνου Τζούμα που άφησαν εποχή:

Στο θέατρο ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος. Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι, αλλά και πρόσφατα στη σειρά «Έτερος Εγώ».

Advertisement

Είχε δώσει επίσης τη φωνή του σε αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδιών με πιο χαρακτηριστικό το ρόλο του ως «Άδης» στην ταινία «Ηρακλής: Πέρα από τον Μύθο» της Disney.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους Ως εκ θαύματος, Complete Unknown και Πανωλεθρίαμβος. Επίσης υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό Εν Λευκώ.

Η δήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Τον Ιανουάριο του 2022, ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τη δήλωση στη «σκιά» των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα. Με αφορμή τον Μητροπολίτη Κοζάνης που είχε πει «δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματα εσείς οι γυναίκες; Πώς τις αντέχετε;» είχε σχολιάσει: «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι.

Advertisement

Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως».

Mετά τις έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεσήμανε ότι έκανε… «μαύρο χιούμορ» στην πρώτη δήλωσή του ενώ μιλώντας στο OPEN είχε τονίσει: «Έχετε δει σε δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια να πω το παραμικρό ψεγάδι εναντίον των γυναικών; Όχι!

Άρα, για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα κι εγώ να είμαι το κακό παιδί που δεν θα σας κάνει τη χάρη να σας πει την παράμετρο που δεν ακούσατε. Είμαι εναντίον των γυναικοκτονιών, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Από εκεί και πέρα, τα άλλα είναι αποτυχημένο χιούμορ. Κακό χιούμορ».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: