Από τη δόξα στην εξαθλίωση και τη φυλακή: Αγvώριστος από τις καταχρήσεις ο άλλοτε λαμπερός 51χρονος ηθοποιός

Από τη δόξα στην εξαθλίωση και τη φυλακή: Αγvώριστος από τις καταχρήσεις ο άλλοτε λαμπερός 51χρονος ηθοποιός
Advertisement

Αγvώριστος από τις καταχρήσεις έχει γίνει ο άλλοτε λαμπερός 51χρονος ηθοποιός, Jason Hoganson.

Η διαφαινόμενη λαμπρή καριέρα που θα μπορούσε να έχει ο Jason Hoganson, δεν ήρθε ποτέ και ο 51χρονος σήμερα περνά τις μέρες του στη φυλακή.

Advertisement

Η φωτογραφία του Jason, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, αποτυπώνει τη ζημιά που του έχουν κάνει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Ο άλλοτε ηθοποιός καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών έπειτα από διάρρηξη σε ένα σπίτι στο Νιούκαστλ.

Αν και στη φωτογραφία του ως έφηβος το 1987 με τζιν σακάκι και ξανθά μαλλιά για τις ανάγκες της ταινίας Empire State, δίπλα στους Ray McAnally, Jamie Foreman και Martin Landau, έμοιαζε έτοιμος να κατακτήσει το Χόλιγουντ, σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό.

Advertisement

Σήμερα το πρόσωπό του είναι βαθιά χαρακωμένο από τις ρυτίδες, τις καταχρήσεις και με τατουάζ.

Τον Hoganson τον εντόπισαν κυνηγοί ταλέντων, οι οποίοι επικοινώνησαν με τη δραματική σχολή του και ζήτησαν κάποιον για να υποδυθεί έναν μυστηριώδη περιπλανώμενο που συναναστρέφεται με μαφιόζους στο Λονδίνο.

Ναρκωτικά και αλκοόλ τον κατέστρεψαν

Όμως η ξαφνική επιτυχία και μια ταραγμένη εφηβεία άλλαξαν τη ρότα της ζωής του και σε συνδυασμό με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, τα πράγματα ξέφυγαν.

Όταν είδε ότι η καριέρα του σαν ηθοποιός είχε τελειώσει πρόωρα, ο Hoganson στράφηκε στην παρανομία και το 1996 καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για διαρρήξεις σε βαθμό κακουργήματος, αφού απείλησε μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της.

Advertisement

Ο Hoganson εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Νιουκάστλ την Τετάρτη 22 Ιουνίου, αναφέρει η Mirror.

Ο ίδιος έχει 103 καταδίκες στο όνομά του και τελευταία εθεάθη να κλωτσάει την πόρτα ενός κοινόχρηστου χώρου σε ένα κτίριο κατοικιών και στη συνέχεια μπήκε στην κρεβατοκάμαρα ενός ενοίκου και τον… σόκαρε ζητώντας του ένα τσιγάρο.

Κάποιος κάλεσε την αστυνομία και ο Hoganson, όπως αναφέρει η Daily Mail, πιάστηκε σε ένα κοντινό σοκάκι να κουβαλάει ένα καπέλο και ένα μπουφάν που ανήκαν σε έναν άλλο ένοικο του κτιρίου. Στη συνέχεια, δήλωσε ένοχος για διάρρηξη και φυλακίστηκε για οκτώ μήνες.

Advertisement

Η σοκαριστική φωτογραφία από τη σύλληψή του

Ο δικηγόρος του, Nick Lane, έκανε λόγο για μια «θλιβερή υπόθεση» και υποστήριξε ότι ο Hoganson δεν είναι ένας συνηθισμένος διαρρήκτης, καθώς μετά την εμφάνισή του στην ταινία του 1987, δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί την επιτυχία του.

«Είχε καταναλώσει αλκοόλ και είχε χάσει το τελευταίο λεωφορείο για το σπίτι. Σε κατάσταση μέθης συμπεριφέρθηκε με τον τρόπο που ακούστηκε στο δικαστήριο και λυπάται πολύ για τις πράξεις του» είπε ο δικηγόρος του.

«Ο ίδιος μιλάει για την κατρακύλα του και όσα τον οδήγησαν στη χρήση παράνομων ουσιών και σε μια κλιμακούμενη κρίση ψυχικής υγείας. Λέει ότι ξέρει ότι θα έπρεπε να είναι νεκρός μέχρι τώρα, δεδομένης της κακοποίησης που είχε υποστεί το σώμα του.

Advertisement

Έχει αυτοτραυματιστεί και έχει σημαντικές ουλές στο πρόσωπό του και σε άλλα μέρη του σώματός του. Τώρα έχει σχέση με μια γυναίκα και θέλει να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά και να επικεντρωθεί σε αυτήν.

Λόγω των ποινών και των παραβάσεων έχει δει τη μητέρα του μόνο δύο φορές τα τελευταία έξι χρόνια» συνέχισε ο Nick Lane, μιλώντας για την κάτω βόλτα στη ζωή του Jason Hoganson.

Σε μία συνέντευξή του το 2012, ο Hoganson αποκάλυψε ότι δεν είχε επαφές με την οικογένειά του και ζούσε στους δρόμους εξαιτίας του εθισμού του σε αλκοόλ και ναρκωτικά.

Advertisement

«Είμαι το μαύρο πρόβατο. Η μαμά μου έχει κάνει τα πάντα για εμένα και είναι μία πραγματικά αξιαγάπητη γυναίκα. Η οικογένειά μου βαρέθηκε να κάνω τα ίδια και τα ίδια και δεν τους κατηγορώ. Δεν μπορώ να τους υποβάλλω άλλο σε αυτή τη διαδικασία» έλεγε τότε ο Hoganson.

Η δύσκολη εφηβεία και το ίδρυμα

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από μικρή ηλικία και όταν ήταν 13 χρόνων μπήκε σε ίδρυμα επειδή η μητέρα του, Maureen, δεν μπορούσε πλέον να αντιμετωπίσει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. «Με έβαλαν σε ίδρυμα όταν ήμουν 13 ετών λόγω της συμπεριφοράς μου. Ήμουν μέλος της συμμορίας στο Elswick και απλά ακολουθούσα ότι μου έλεγαν και έτσι μπήκα σε μπελάδες» λέει.

Η ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του ήρθε το 1987, όταν οι παραγωγοί της ταινίας Empire State, επικοινώνησαν με τον καθηγητή του Hoganson στη δραματική σχολή, αναζητώντας ηθοποιούς για έναν ρόλο στην ταινία, ένα δράμα που διαδραματιζόταν στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1980.

Advertisement

Αφού πέρασαν από οντισιόν περισσότεροι από 100 υποψήφιοι έφηβοι, οι παραγωγοί προσέφεραν στον Hoganson τον ρόλο του περιπλανώμενου Pete, ο οποίος πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ιρλανδό ηθοποιό Ray McAnally, τον Jamie Foreman και τον Αμερικανό Martin Landau.

Αλλά την ώρα που η καριέρα του ως ηθοποιός άρχισε να απογειώνεται, η προσωπική του ζωή διαλυόταν και έτσι στράφηκε στην παρανομία.

Διαγνώστηκε με προβλήματα ψυχικής υγείας

Το 1996, ο Hoganson, που είναι πατέρας πέντε παιδιών φυλακίστηκε για επτά χρόνια για διαρρήξεις κατά συναυτουργία, κατά τις οποίες απείλησε μια γυναίκα στο σπίτι της, ενώ όσο ήταν στη φυλακή έχασε την επαφή με τα παιδιά του. «Τα παιδιά ήταν πολύ μικρά και αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο για αυτά να μην τα βλέπω πια» έχει πει ο ίδιος.

Advertisement

Όταν αποφυλακίστηκε το 2002, φιλοξενήθηκε σε διάφορους ξενώνες, αλλά συχνά δημιουργούσε προβλήματα και τελικά του έκαναν έξωση.

Διαγνώστηκε με προβλήματα ψυχικής υγείας και πέρασε πολλά χρόνια ως εξωτερικός ασθενής στο νοσοκομείο St Nicholas’ Hospital στο Gosforth. Πήρε εξιτήριο το 2009 και στο τέλος του ίδιου έτους επέστρεψε στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε για επίθεση στη σύντροφό του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: