Δεν το γλιτώνουμε: Το νέο μέτρο που έρχεται στα ελληνικά νησιά μετά την “έκpηξη” κρουσμάτων

Δεν το γλιτώνουμε: Το νέο μέτρο που έρχεται στα ελληνικά νησιά μετά την “έκpηξη” κρουσμάτων
Advertisement

Κατηγορηματικός ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τον κορωνοϊό παρά την έξαρση των κρουσμάτων εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, έστω σε τοπικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται, καθώς το ΕΣΥ δεν πιέζεται.

Advertisement

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας.

Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει την επιβολή μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός, ο οποίος φαίνεται πως κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα τη φετινή χρονιά.

Advertisement

Γι αυτό και εκείνο που μελετά το υπουργείο Υγείας με προσοχή είναι εάν θα υπάρξουν σημάδια για πίεση στο ΕΣΥ.

Και στην περίπτωση αυτή όμως τα όποια μέτρα θα επιδιωχθεί να εφαρμοσθούν από το τέλος Αυγούστου και μετά.

Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν μέτρα

Ωστόσο εάν χρειασθεί να ληφθούν κάποια μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, αυτά θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Για παράδειγμα στο τραπέζι έχει πέσει αν χρειασθεί να επιβληθεί μάσκα αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης ειδικά σε κάποια νησιά που παρουσιάζουν ακόμη και πάνω από 50% θετικότητα.

Advertisement

Όμως τα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά και εντοπίζονται μέσα από τα τεστ που πραγματοποιούνται, δεν φαίνεται να απασχολούν την κυβέρνηση.

Πρόκειται άλλωστε για μολύνσεις που δεν προκαλούν σοβαρή νόσηση και συνεπώς δεν απαιτείται νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: