«Η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους, το έξω και οι νέοι φταίνε για τη νέα έκρηξη κρουσμάτων»

Advertisement

Στην ενημερωτική εκπομπή “Alpha τώρα”, ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας στους κλειστούς χώρους, «δείχνοντας» τους ανοικτούς χώρους και τις εκδηλώσεις, ως τα μέρη όπου υπάρχει η μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Θάνος Πλεύρης: «Οσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκας»

Αντίθετος στην επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παρουσιάστηκε ο υπουργός Υγείας.

Advertisement

Όπως τόνισε, η διασπορά γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες και σε σημεία διασκέδασης. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως ενώ βρισκόμαστε προ της κορύφωσης του νέου κύματος κορωνοϊού, δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπο στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι διασωληνώσεις.

«Είμαστε σε ένα κύμα που δείχνει πως μπαίνει προς την κορύφωσή του. Θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης με απλές νοσηλείες», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης στον Alpha, ενώ φάνηκε ξεκάθαρος σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση μάσκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό. Αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις».

Advertisement

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε για τους εσωτερικούς χώρους: «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Οσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκα».

Καταλήγοντας, ανέφερε πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το Φθινόπωρο, όταν και θα επανεξεταστούν. Ωστόσο, «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: