Θεσσαλονίκη: Οργισμένοι επιβάτες κλωτσούν αυτοκίνητο που ακινητοποίησε το λεωφορείο τους για μιάμιση ώρα [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Την οργή των επιβατών της λεωφορειακής γραμμής 15 του ΟΑΣΘ προκάλεσε σταθμευμένο όχημα στο δρόμο που εμπόδιζε τη διέλευση του λεωφορείου από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας όταν η γραμμή 15 εκτελούσε το δρομολόγιο «Σαράντα Εκκλησιές-Ιστορικό Κέντρο» και ξαφνικά εγκλωβίστηκε στη συμβολή των οδών Μακένζι Κινγκ με Ικτίνου εξαιτίας ενός παρκαρισμένου οχήματος με τον οδηγό να ήταν άφαντος για 1 ώρα και 20 περίπου λεπτά.

Advertisement

Σύμφωνα με τις καταγγελίες επιβατών στο ThessToday.gr έζησαν μια σουρεαλιστική κατάσταση και λόγω της μεγάλης αναμονής κάλεσαν την Τροχαία χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ανταπόκριση.

«Πέρασε μια ώρα και δεν εμφανίστηκε η αστυνομία. Καλέσαμε αρκετές φορές και το τηλέφωνο κάποιες φορές έλεγε ”είστε σε γραμμή προτεραιότητας, παρακαλώ περιμένετε”.

Είναι ένα συχνό και μόνιμο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, διαρκώς εγκλωβίζονται αστικά σε στενούς δρόμους επειδή υπάρχει σταθμευμένο όχημα. Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης και δεν τιμωρείται κανένας», τονίζουν με δυσαρέσκεια.

Advertisement

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή δύο γυναικών που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου οι οποίες κατέβηκαν και άρχισαν να κλωτσούν το όχημα.

Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα στην οδό Ερμού και Αγίας Σοφίας, ακολούθησε και δεύτερο λεωφορείο, το οποίο κόλλησε και αυτό με τη σειρά του με αποτέλεσμα η κίνηση να φτάνει μέχρι την οδό Εγνατία.

Ο οδηγός μάλιστα της γραμμής 15 προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν ακόμη πιο πολύ οι επιβάτες, σε συνεννόηση με τον οδηγό της γραμμής 16, τους έστειλε στην οδό Αλ. Σβώλου ώστε να επιβιβαστούν σε εκείνη τη γραμμή και να καταφέρουν φτάσουν σπίτια τους.

Advertisement

Μετά μιάμιση ώρα σχεδόν ο νεαρός οδηγός του σταθμευμένου οχήματος εμφανίστηκε, ζητώντας συγγνώμη από τους επιβάτες και θέλησε μάλιστα να παραμείνει στο σημείο μέχρι να φτάσει η Τροχαία για να του δοθεί το ανάλογο πρόστιμο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες, η αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ και αξέφρασαν την απορία τους για το τι θα γινόταν αν χρειαζόταν να περάσει ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα εκείνη τη στιγμή.

Πηγη

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: