Πειθαρχικές διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου για τις τηλεδίκες στην υπόθεση Λιγνάδη ασκήθηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Πειθαρχικές διώξεις κατά Κούγια και Βλάχου για τις τηλεδίκες στην υπόθεση Λιγνάδη ασκήθηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο
Advertisement

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής σκούπας που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για του δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν τηλεδίκες επί εκκρεμών υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη, ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις κατά των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και Γιάννη Βλάχου, οι οποίοι συμμετέχουν στην υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόσφατα ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου είχε επιληφθεί του θέματος και είχε ασκήσει πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου (in rem, δηλαδή δεν είναι προσωποποιημένες), ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα και εκπομπές επί εκκρεμών υποθέσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στη λίστα των πειθαρχικά ελεγχομένων είναι 20 περίπου δικηγόροι.

Ο κ. Κωνσταντίνου έχει ήδη ζήτησει από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ανά την Ελλάδα, να του στείλουν βιντεοκασέτες των Δελτίων Ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στις οποίες συμμετέχουν δικηγόροι.

Έτσι, ο κ. Κωνσταντίνου άσκησε σήμερα πειθαρχικές διώξεις κατά των δικηγόρων που έχουν εντολείς στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος χθες αποφυλακίσθηκε, με περιοριστικούς όρους μέχρι την διεξαγωγή της δίκης του σε δεύτερο βαθμό.

Advertisement

Πειθαρχικός εισηγητής για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Σε καταφατική περίπτωση ο κ. Κατσάνης θα καλέσει τους εμπλεκόμενους δικηγόρους να παρέχουν εξηγήσεις και θα ακολουθηθεί στην συνέχεια η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: