Μυθιστοριματική ληστεία στη Μύκονο: Η κλοπή-μαμούθ του ενός εκατομμυρίου από τον κροίσο του τουρισμού

Μυθιστοριματική ληστεία στη Μύκονο: Η κλοπή-μαμούθ του ενός εκατομμυρίου από τον κροίσο του τουρισμού
Advertisement

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία βίωσαν προ ημερών στη Μύκονο, η Άνα Μπεατρίς Μπάρος και ο σύζυγός της Καρίμ Ελ Σιάτι.

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας και το μοντέλο εδώ και αρκετά χρόνια έχουν επιλέξει να περνούν μέρος του καλοκαιριού τους στο κοσμικό Κυκλαδονήσι και συγκεκριμένα στο Αγράρι όπου βρίσκεται η πολυτελής κατοικία τους.

Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, έπεσαν θύματα ληστών, οι οποίοι αφαίρεσαν από το σπίτι τους χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Εκτιμάται πως η λεία τους έφτασε περίπου το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Οι θρασύτατοι δράστες εισέβαλαν στο οίκημα την ώρα που οι ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους κοιμόντουσαν και αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα χωρίς να γίνουν ούτε στιγμή αντιληπτοί.

Μάλιστα, διέγραψαν από τους υπολογιστές που υπήρχαν στο σπίτι τα βίντεο από το ριφιφί. Με τον τρόπο αυτό έσβησαν τα ίχνη τους και δυσκόλεψαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Advertisement

Ποιος είναι ο Καρίμ Ελ Σιάτι

Ο Καρίμ Ελ Σιάτι είναι γιος του Χαμίντ Ελ Σιάτι, του πανίσχυρου ιδρυτή και ισχυρού άνδρα του Travco Group, του επιχειρηματικού ομίλου που κυριαρχεί στην τουριστική αγορά της Αιγύπτου από το 1979.

Με περισσότερες από 60 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Μέση Ανατολή, έναν στόλο από κρουαζιερόπλοια, πρωταγωνιστικό ρόλο στις αερομεταφορές, κατασκευαστικό κλάδο, κλάδο αγοροπωλησίας ακινήτων και μερίδιο στην αγορά ειδών πολυτελείας, το Travco Group είναι ένας από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» στην αγορά της Αιγύπτου σήμερα.

Σύζυγος του Χαμίντ Ελ Σιάτι είναι η Θεοδώρα Θεοδώρου, γόνος οικογένειας Ελλήνων από την Αίγυπτο η οποία υπογράφει το αισθητικό αποτύπωμα των ξενοδοχείων και των άλλων ιδιοκτησιών του ομίλου.

Αυτή ευθύνεται και για τις συχνές επισκέψεις του γιου και της κόρης της Tάνια Ελ Σιάτι στην Ελλάδα από νεαρή ηλικία.

Advertisement

Η οικογένεια Ελ Σιάτι συνδέεται με στενούς φιλικούς δεσμούς με πολλές ελληνικές εφοπλιστικές και επιχειρηματικές οικογένειες και πολλά μέλη της έχουν σπίτια στην Ελλάδα, στην «αθηναϊκή Ριβιέρα» και αλλού.

Ανάμεσα στους Έλληνες επώνυμους που απαρτίζουν το κύκλο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η πιο στενή φίλη τους είναι η Ευγενία Νιάρχου, διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων που βρίσκεται εδώ και ημέρες στη χώρα μας για τη βάφτιση των παιδιών του Ευάγγελου Μπούση και του σχεδιαστή μόδας Πίτερ Ντούντας.

Ο «άγγελος» Άνα Μπεατρίς Μπάρος

Γεννημένη στις 29 Μαΐου του 1982 στην Ιταμπίρα της Βραζιλίας, η Μπάρος άρχισε την καριέρα της στο μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 14 ετών. Τότε εντόπισε ένας διευθυντής του κορυφαίου πρακτορείου μοντέλων «Elite».

Advertisement

Το 1996 η καλλονή κέρδισε τη βραζιλιάνικη έκδοση του διαγωνισμού του Elite «Look of the Year», ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Αφού υπέγραψε «χρυσό» συμβόλαιο στο «Elite» της Νέας Υόρκης, έκανε την πρώτη της μεγάλη καμπάνια για την «Guess».

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αναρίθμητες καμπάνιες, ανάμεσά τους και του οίκου εσωρούχων Victoria’s Secret, και κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στις 100 πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό FHM.

Advertisement

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο γάμος του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο το καλοκαίρι του ’16, και συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και όχι μόνο.

Ο κόσμος της μόδας, σχεδιαστές και μοντέλα, τοπ φωτογράφοι και διευθυντές περιοδικών έφτασαν στο νησί με κάθε μέσο για να τιμήσουν με την παρουσία τους την «φίλη» Άνα Μπεατρίς Μπάρος, την Βραζιλιάνα καλλονή που έκοβε την ανάσα των τυχερών που έβρισκαν μια θέση στην πρώτη σειρά των επιδείξεων της Victoria’s Secret.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: