Μωρό πέθανε στο αυτοκίνητο – Ο πατέρας του ξεκίνησε να το πάει παιδικό σταθμό και το άφησε στο αμάξι

Μωρό πέθανε στο αυτοκίνητο – Ο πατέρας του ξεκίνησε να το πάει παιδικό σταθμό και το άφησε στο αμάξι
Advertisement

Ένα μωρό 14 μηνών βρέθηκε νεκρό αφού έμεινε μόνο του μέσα σε ένα αμάξι στο Μπορντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο πατέρας του παιδιού, υπάλληλος της αεροναυπηγικής εταιρείας Safran, φέρεται να ξέχασε να αφήσει το παιδί του στο νηπιαγωγείο το πρωί πριν πάει στη δουλειά.

Advertisement

Το μωρό βρέθηκε νεκρό το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι θερμοκρασίες είχαν αγγίξει τουλάχιστον τους 22 βαθμούς (το αυτοκίνητο βρισκόταν σε πάρκινγκ) και πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό του.

«Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι το μικρό παιδί πέθανε από ασφυξία και αφυδάτωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Σεσίλε Γκενσάκ.

Η μητέρα του σήμανε συναγερμό αφού παρατήρησε ότι το παιδί της δεν ήταν στον παιδικό σταθμό αργά την Τετάρτη.

Advertisement

Στο σημείο κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική και ασθενοφόρο που επιχείρησαν να αναζωογονήσουν το παιδί γύρω στις 5 το απόγευμα.

«Κανείς δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο», είπε ο εισαγγελέας καθώς συνειδητοποίησε ότι οι προσπάθειές τους είχαν αποτύχει.

Οι γονείς του μωρού, που και οι δύο δεν είχαν προηγούμενο ποινικό μητρώο και είχαν επίσης ένα μεγαλύτερο παιδί, στάλθηκαν στο νοσοκομείο Pau αφού έπαθαν σοκ στο άκουσμα της είδησης και στη θέαση του νεκρού μωρού.

Advertisement

Επίσης έχει δημιουργηθεί μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης για το προσωπικό του παιδικού σταθμού, που απασχολεί 26 άτομα και φροντίζει περίπου 80 παιδιά.

Η εγκατάσταση ήταν κλειστή για δύο ημέρες, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Jean-Christophe Rhaut. Η νεκροψία-νεκροτομή θα καθορίσει τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: