Το αυτοκίνητο με το πιο περίεργο τιμόνι που έχεις δει ποτέ!

Advertisement

Το Renault 5 αποτελεί ορόσημο για τη γαλλική εταιρεία, καθώς έχει αδιαμφησβήτητα αφήσει τη δική του μεγάλη επιρροή στην εταιρεία γενικότερα, αλλά και σε μια ολόκληρη εποχή.

Παρουσιάστηκε το μακρινό 1972, τώρα κλείνει αισίως 50 χρόνια και οι Γάλλοι γιορτάζουν κατασκευάζοντας ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο που ονομάζεται Renault 5 Diamant (διαμάντι).

Advertisement

Σχεδιάστηκε από τον δημοφιλή Pierre Gonalons, ο οποίος στο παρελθόν έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις.

Εξωτερικά, βλέπουμε retro στοιχεία του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα οι λευκές ζάντες που ταιριάζουν με το ροζ του αμαξώματος και την υφασμάτινη οροφή.

H Renault επέλεξε να μην δημοσιεύσει εσωτερικές εικόνες, πέρα από το τιμόνι. Είναι ένα από τα πιο περίεργα συστήματα διεύθυνσης που έχουμε δει και κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο συνθετικό μάρμαρο που πέρασε από την διαδικασία της χύτευσης για να πάρει την τελική του μορφή.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερο, αλλά το μόνο σίγουρό είναι πως δεν θα διακρίνεται για την ευκολία του στη διαδικασία στάθμευσης.

Advertisement

Πληροφορίες για την πηγή τροφοδοσίας δεν δόθηκαν, παρά μόνο γνωστοποιήθηκε πως το Renault 5 Diamant είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το Renault 5 κατασκευαζόταν κατά κύριο λόγο στη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ αργότερα άρχισε η συναρμολόγησή του σε διάφορα μέρη, από το Ιράν και το Μεξικό, μέχρι την Τυνησία, την Πορτογαλία και τη Ν. Αφρική.

Περισσότερες από 5,5 εκ. μονάδες πουλήθηκαν μεταξύ του 1972 – 1985, σε 5 ηπείρους. Επρόκειτο για ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο, που το 1980 ήταν δεύτερο σε πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και στη Γαλλία αποτελούσε το απόλυτο best seller από το 1974 έως το 1983

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: